La Palma-burger kåret til Spanias beste hamburger

Spanias beste hamburger serveres i Santa Cruz de La Palma, ifølge en konkurranse som ble avgjort på mandag.

Kanariøyene_Spanias beste hamburger_La Palma_El Baifo

Spanias beste hamburger " Benahoarita" kommer fra kanariøya La Palma.

Vinnerburgeren fra La Palma er komponert av hamburgerkokken Mariana Hernández Medina.

Den lages av storfekjøtt fra La Palma som har modnet i 15 dager, geitekjøttstuing fra La Palma, ostesaus fra La Palma, og geiteskinke fra La Palma, opplyses det.

Premieburgeren heter " Benahoarita", og serveres hos restaurant "El Baifo Street Food" i Santa Cruz de La Palma.

Årets vinnere er kåret i "Burger Combat, Campeonato de España de Hamburguesas Gourmets/Lantmännen", som ble arrangert av Lantmännen Unibake og Grupo Gourmets.

Konkurransen, den tredje i rekken, ble holdt på den 36. utgaven av Salón Gourmets i Madrid, som pågår 17.-20. april, skriver Salón Gourmets i en pressemelding.

Medaljevinnerne

Foto: Grupo Gourmets

Førstepris: Mariana Hernández Medina, restaurant El Baifo Street Food i Santa Cruz de La Palma, med osteburgeren" Benahoarita".

Andrepris: Sergio Sanz, Pólvora (Madrid), med "Soft Shell Crab Burger".

Tredjepris: Javier Almado, El 2 de Gastéiz (Vitoria-Gastéiz), med "La Vacuna 2.0".

Mest populær på internett: Sergi Mateo Llado, Hamburguesería Paradise (Girona), med "La Amante".

Kåringen ble gjort av en profesjonell jury.

Seks hamburgere kvalifiserte seg til finalen.

Hamburgerne ble laget på stedet, og kokkene kunne velge ingredienser fritt, bortsett fra brødet, som måtte være fra Lantmännen Unibake.

Foto: Grupo Gourmets

Juryen vurderte hamburgerne ut ifra kreativitet, kokkenes oppfinnsomhet når de kombinerer ingrediensene, harmonien i smaker, og nyskapingen i oppskriftene.

Dette er ikke den første konkurransen om Spanias beste hamburgere som arrangeres i år, men trolig den mest anerkjente.

I februar ble konkurransen "Campeonato de España de Hamburgeso" ("Spanias beste hamburger") holdt av Fenicia Marketing Gourmet.

En hamburger som serveres i Las Palmas på Gran Canaria ble i den konkurransen kåret til Kanariøyenes beste, og Spanias 10. beste.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!