Vil ikke flytte redningsbåter fra Arguineguín

Den spanske stat avviser kravet fra ordføreren i Mogán på Gran Canaria om å flytte to sjøredningsbåter bort fra havnen i Arguineguín.

Beredskap_redningsbåt_sjøredningstjenesten

Redningsbåt fra sjøredningstjenesten.

Ordføreren har hevdet at båtenes stasjonering i Arguineguín er til skade for økonomiske aktiviteter.

Den beste plasseringen

Staten vedholder imidlertid at Arguineguín er den beste plasseringen for båtene ut ifra tekniske og driftsmessige kriterier for å beskytte mennesker ute på havet, skriver avisen Canarias 7.

Rekkevidden for å utføre redningsaksjoner sør for øya er størst med en slik plassering, påpekes det.

Videre vises det til at basen i Arguineguín har infrastruktur for førstehjelp, hvilket også gjør det mulig å ta vare på fritidsbåter eller badende, ikke bare båter med migranter som ankommer.

Havnen er også godt beskyttet mot bølger, noe som er viktig for redningsoperasjonene.

Hvis båtene stasjoneres et annet sted, vil både menneskelig og teknisk drift reduseres, ifølge Staten.

Strategisk plassert

Arguineguín har en strategisk god plassering for å utføre redningstjenestens aktiviteter, understrekes det.

Sjøredningstjenesten er et offisielt selskap som er underlagt den spanske stat, og har autoritet til å plassere baser der det er mest hensiktsmessig for å redde mennesker i havsnød i henhold til internasjonale avtaler.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags