Ordfører vil ikke ha redningsbåter i Arguineguín eller pasienthotell i Amadores

Ordføreren i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria, Onalia Bueno, ønsker å fjerne to sjøredningsbåter som er stasjonert i Arguineguín.

Kommunestyremøte i Mogán

Kommunestyremøte i Mogán 4.august.

Bueno kom med utspillet i en debatt i kommunestyret på fredag.

Hun hevder at redningsbåtene kveler kommersielle aktiviteter og turistaktiviteter, som hun sier er de mest lønnsomme aktivitetene i havner på Kanariøyene, og viser til klager fra slike virksomheter, skriver avisen Canarias 7.

Det er den spanske stat som har ansvaret for sjøredningstjenesten, som er et offentlig selskap.

Båter som driver kommersiell virksomhet innen turisme fra havnen betaler 3000 euro hver sjette måned pluss én euro per passasjer de tar med seg på båtturene, opplyser ordføreren.

Hun viser til at håndtering av irregulær innvandring er statens ansvar, ikke ansvaret til kanariske havner.

En av oppgavene til sjøredningstjenesten er å redde flyktninger og andre migranter ute på havet.

Ordføreren gikk nylig også hardt ut mot et pasienthotell som er etablert i et tidligere hotell i Amadores, og hevder at det er ulovlig å ha slik virksomhet i et turistområde.

I det samme kommunestyremøtet ble 2466 innvendinger mot Mogáns nye generalplan for utvikling erkjent, skriver kommunen i en pressemelding.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!