Se hvor mye boligprisene og husleien steg i juli

Boligpriser og husleie fortsatte å stige på Kanariøyene i juli, viser aktuelle prisoversikter.

boligstrøk San Fernando

Boligstrøk i San Fernando, Maspalomas.

10-20 prosent dyrere på ett år

Boligportalen Idealista opplyser at boligprisene på Kanariøyene steg med 0,8 prosent fra juni til juli, 2,8 prosent fra april til juli, og 11,5 prosent fra juli i fjor til juli i år.

Gjennomsnittsprisen i juli er oppgitt til 2264 euro per kvadratmeter.

Boligportalen Fotocasa oppgir på sin side en oppgang på 1,8 prosent fra juni til juli, og hele 20,1 prosent fra juli i fjor.

Den årlige økningen Fotocasa oppgir, er den nest høyest av regionene i Spania etter Balearene (20,3 prosent).

Pris per kvadratmeter var 2220 euro i juli, ifølge Fotocasa.

I provinsen Santa Cruz de Tenerife var økningen 25,3 prosent fra juli i fjor, og i provinsen Las Palmas, 13,8 prosent, opplyser Fotocasa.

Over 16 prosent dyrere å leie

Idealista opplyser at husleien steg med 1,6 prosent fra juni til juli på Kanariøyene, med 5,1 prosent fra april til juli, og med 16,4 prosent fra juli i fjor til juli i år.

Gjennomsnittet oppgis til 12,7 euro per kvadratmeter i månedsleie.

Både Idealista og Fotocasa baserer prisbarometrene på utannonserte priser, ikke salgsprisene.

Tinsa, som takserer boliger, baserer sin prisindeks på takstprisene.

Her oppgis en månedlig prisvekst på 0,6 prosent for boliger på øygruppene Kanariøyene og Balearene samlet sett fra juni til juli, og 6,2 prosent fra juli i fjor til juli i år.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!