Betaling av husleie med kontanter skal forbys

Den nye boligloven i Spania, som skal opp til godkjenning av kongressen på torsdag, forbyr betaling av husleie med kontanter.

bankkort pc

Betaling skal kun skje elektronisk, ifølge lovteksten.

Det gjøres unntak for leietakere som ikke har bankkonto eller tilgang til elektronisk betaling, skriver nyhetsbyrået Efe. 

Betaling skal da skje i leieboligen.

Spanias regjering og parlamentet har godkjent lovteksten, og nå gjenstår avstemmingen i kongressen på torsdag.

Loven sier også at husleien maksimalt kan økes med tre prosent på steder som defineres som pressområder i boligmarkedet med mangel på boliger, stor etterspørsel, og dermed svært høye leiepriser.

Det er imidlertid unntak i loven for dette også:

Hvis det inngås leiekontrakter med en varighet på minst ti år, kan leien økes med opptil ti prosent.

Leien kan også økes med opptil ti prosent hvis utleieobjektet har blitt renovert de siste to årene, og med en forbedring av energieffektivitet og tilgjengelighet samt noen andre kriterier.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!