Glimrende resultater etter fornyelsen av Canariajournalen

MEST LEST: For ett år siden i dag, 8. august 2022, gikk Canariajournalen over til nytt design og ny, teknisk plattform. Nå gjør vi opp status.

mobil kopp nyheter leser

En god start på dagen: Canariajournalen og noe godt i en kopp.

En titt på lesertallene for de siste tolv månedene etter moderniseringen, viser med all tydelighet at den har vært svært vellykket.

Nedenfor er noen nøkkeltall for leserfremgangen sammenlignet med det tolv månedene før moderniseringen ble foretatt.

Tallene taler for seg selv. De viser stor fremgang til tross for at lesertallene var svært høye allerede før fornyelsen:

  • 13 prosent flere sidevisninger (over 4,5 millioner på tolv måneder).
  • 18 prosent flere lesere (nesten 1,1 millioner på tolv måneder).
  •  Stor økning av både norske og svenske lesere.
  • 27 prosent flere telefonlesere.
  • 25 prosent flere nettbrettlesere.
  • 31 prosent lengre gjennomsnittlig øktvarighet (lesetid per leserøkt).
  • 18 prosent lavere fluktfrekvens (brukere som bare går inn på én side per økt før de går ut av nettstedet).

(Tallene er hentet fra Google Analytics).

Rask og stabil

På den tekniske siden gleder vi oss over at nettsidene har vært svært stabile siden fornyelsen, uten nedetid, og med mye raskere innlasting.

Ny årsrekord i sikte

Alt dette er en svært gledelig utvikling som viser at Canariajournalen blir satt enda mer pris på av leserne etter fornyelsen.

Tallene fra årets sju første måneder peker mot at Canariajournalen i år ligger svært godt an til å slå årsrekorden fra i fjor, som er på cirka fire millioner sidevisninger og én million lesere.

Mest lest siden 2015

Canariajournalen gikk på nett i februar 2011, og har vært mest lest av skandinaviske nettaviser på Kanariøyene siden 2015, viser sammenligninger med hjelp av uavhengige analyseverktøy.

Vi takker alle lesere og samarbeidspartnere som er med oss på reisen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags