Ti ting du kan gjøre på Gran Canaria

Her er Canariajournalens forslag til ting du kan gjøre på Gran Canaria hvis du blir lei av å late deg på stranda eller ved badebassenget.

Det er mye du kan finne på i påsken på Gran Canaria. Et besøk på Palmitos Park anbefales varmt. Foto: Hugo Ryvik

Opplev en avslappende dag i et fantastisk naturmiljø med veldig gode delfinshow og fugleshow, mengder av eksotiske fugler, palmer, kaktuser, orkideer, sommerfugler, reptiler og rare fisker.

Palmitos Park ligger sør på Gran Canaria, ikke langt fra Maspalomas, Meloneras og Playa del Ingles. Du kommer dit med rutebuss eller bil.

Gå korte eller lange fotturer

Fjellvandring er en av de mest givende aktivitetene på Gran Canaria for den som liker å bevege seg i vakker natur. Det går også an å vandre i lettere terreng ved kysten.

Bli inspirert av Canariajournalens serie med artikler om fotturer på sørsiden av Gran Canaria.

Opplev gamlebyen i Las Palmas

Den sjarmerende bydelen Vegueta gir et godt innblikk i byens historie, og har mange trivelige restauranter og barer. Mange av bygningene er godt bevarte. Der finner du den flotte Santa Ana-katedralen og torget med rådhuset, bispesetet og regentpalasset (Casa Regental).

Dessuten Christofer Columbus-museet Casá de Colon, Museo Canario, som har en flott utstilling om urbefolkningens tilværelse på øya, Museo de Arte Sacro, hvor det stilles ut religiøse gjenstander, og museet for moderne kunst: Centro Atlántico de Arte Moderno.

Besøk Canteras-stranden i Las Palmas

Playa de Canteras ble kåret til en av de ti beste strendene i Spania på reisesiden Tripadvisors siste kåring.

Her kan du rusle langs en lang og bred strandpromenade hvor det ligger tett med restauranter, og beskue det fargerike folkelivet.

Les mer om strandliv på Gran Canaria her.

For barna: Angy Birds-park og Disney-show

Angry Birds-parken sørvest på Gran Canaria har aktivitetsanlegg på 5000 kvadratmeter både ute og inne, og ligger ved kjøpesenteret sentralt i Puerto Rico, like i nærheten av busstasjonen.

Et annet alternativ for barna er Disney On Ice-showet som pågår i Las Palmas i påsken.

Vannsport i mange varianter

Du kan more deg på vannski, vannskutere og kjempebananer, bølgesurfe eller vindsurfe, sveve i paraskjerm etter båt, snorkle, dykke, bli med i undervannsbåt i Puerto de Mogán og mye, mye mer.

Er du glad i enorme vannsklier og slikt, er Aqualand i Maspalomas det beste alternativet.

Ta en biltur opp i fjellene

Utflukter med bil eller motorsykkel er en fin måte å oppleve på Gran Canaria på.

Mulighetene er gode til å oppleve storslagen, variert natur, koselige, små landsbyer med tradisjonell kanarisk arkitektur, fortidsminner fra urbefolkningens tid på øya, staselige kirker og en rekke andre severdigheter i løpet av en dagstur med bil.

Noen forslag til bilturer er beskrevet Canariajournalens serie med artikler om fotturer på sørsiden av Gran Canaria

Spill golf

Mange reiser til Gran Canaria først og fremst for å spille golf i et behagelig klima på en av øyas åtte golfbaner med opptil 27 hull og forskjellig karakter.

Alle golfbanene på Gran Canaria ligger innenfor en radius på 50 kilometer.

Ta en sykkeltur

Sykling, særlig i det bratte, varierte fjellandskapet på Gran Canaria, er en grei måte å ta seg frem der det er vanskelig eller umulig å ta seg frem med bil.

Det gir deg muligheten til å oppleve flott natur som du ellers ville brukt lang tid på å nå til fots.

 Noen forslag til sykkelturer er beskrevet i Canariajournales serie med artikler om fotturer på sørsiden av Gran Canaria.

Handlefest i Triana 

Bydelen Triana ligger i nærheten av gamlebyen Vegueta, og er et koselig område med gågater, mange flotte bygninger og trivelige restauranter, i tillegg til et vell av butikker. 5. april er det «Sunday Shopping Party» fra 11 til 18 med konserter, underholdning og mye liv i gatene.

Hvis du tar buss til Las Palmas sørfra, kan du gå av på den første store bussholdeplassen i sentrum etter at bussen har svingt av fra hovedveien, eller på neste stopp, hovedbusstasjonen San Telmo. Triana ligger like ved.

Las Palmas og Vecindario har et stort utvalgt av butikker, kjøpesenter og varehus.  De viktigste handlegatene i Las Palmas er Mayor de Triana og Avenida de Jose Mesa y Lopez.