Spanias laveste inflasjon på over to år

Prisveksten fra juni i fjor til juni i år var 1,9 prosent i Spania, den laveste inflasjonen som er registrert siden april 2021.

Kvinne med håndveske og euro.

Hvor mye er pengene verdt?

Den reduserte prisveksten er et lite lysglimt for norske og svenske turister som ergrer seg over at feriene har blitt betydelig dyrere på grunn av den lave kronekursen.

Den reduserte prisveksten kommer av en nedgang i priser på energi og transport, og en utflating i prisene på matvarer, skriver Spanias statistiske institutt i en pressemelding.

Konsumentprisindeksen for juni ble publisert på torsdag.

For ett år siden var prisveksten oppe i 10,2 prosent, og i juli 2022 toppet den seg med 10,8 prosent.

Kjerneinflasjonen, som ikke inkluderer matprodukter og energiprodukter, falt til under 5,9 prosent i juni, det laveste på ett år.

Fra mai til juni var det en prisvekst på 0,6 prosent.

Iluusrasjon: INE

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!