Kanariere bruker mest penger på feriereiser

Folk som er bosatt på Kanariøyene bruker i gjennomsnitt 90,27 euro per dag på feriereiser.

Bestilling av ferietur og flybillett på nettet.

Det er ikke bare nordboere som trenger avveksling og en ferietur.

Det er mer enn innbyggere i alle andre spanske regioner bruker, viser en undersøkelse som ble publisert på tirsdag av Spanias statistiske institutt, INE.

Det kan virke som litt av et paradoks, i og med at innbyggerne på Kanariøyene er blant de fattigste i Spania, ifølge alle seriøse statistikker og undersøkelser som har blitt publisert.

Reisenes varighet har dessuten økt med i gjennomsnitt 23,89 prosent for innbyggere fra Kanariøyene sammenlignet med 2019, før corona-pandemien.

Undersøkelsen gjelder reising i årets første kvartal.

Nummer to på lista over pengebruk er folk fra Baskerland (88,55 euro), Catalonia (88,33) og Murcia (86,89 euro).

Helt nederst ligger en annen fattig region, Extremadura (58,18 euro).

Undersøkelsen viser også at folk fra alle regioner i Spania unntatt Balearene tar færre feriereiser enn de gjorde før corona-pandemien, men reisene varer lengre, og de bruker mye mer penger.

Folk fra Balearene hadde de mest langvarige reisene, 5,70 dager i gjennomsnitt, fulgt av Cantabria med 3,99 dager, og Kanariøyene med 3,89 dager.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!