Kanariøyene venter storinnrykk av turister i sommer

Bestillingene av sommerferie på Kanariøyene har økt sterkt fra i fjor. Turismebransjen venter besøkstall på nivå med 2019.

solsenger maspalomas

Klart for soling på rad og rekke i Maspalomas.

Økningen av bestillinger for sommeren er på 20 prosent sammenlignet med sommeren 2022, ifølge TavelgateX, som leverer teknologi og tjenester til turistindustrien.

Tilgjengelige flyseter har økt med 12 prosent sammenlignet med 2019, ifølge Kanariøyenes turistråd.

Åtte av ti ferieboliger som leies ut til turister på Kanariøyene er reservert i sommer.

Seks av ti leietakere er spanjoler.

Gjennomsnittsprisen per døgn for ferieboligene ligger på 104 euro, hvilket er billigere enn i andre turistområder i Spania.

Tenerife er dyrest av Kanariøyene, med en gjennomsnittspris på 113 euro per døgn.

På Gran Canaria ligger gjennomsnittet på 107 euro.

I hoteller og leilighetshoteller ligger døgnprisen per rom på 108 euro i gjennomsnitt. For hotellrom er det 120 euro, og i leilighetshotell, 79 euro.

Prisøkningen er henholdsvis 2 og 5 prosent.

I årets fem første måneder har antallet turister økt med over 20 prosent fra 2022, og med cirka 5 prosent fra 2019, viser passasjertall fra lufthavnoperatøren Aena.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags