Minst én omkommet i flyktningtragedie på Tenerife

Minst én av passasjerene i en flyktningbåt som ankom Tenerife i natt har omkommet, og seks er hasteinnlagt på sykehus.

Langkano og redningsbåt utenfor Tenerife.

Det er en åpen langkano lik denne (nærmest) som ankom Tenerife i natt.

51 passasjerer får førstehjelp, tvitret Txema Santana, rådgiver i migrasjonsspørsmål i den kanariske regjeringen, i formiddag.

Båten, en langkano, hadde 65 passasjerer som ble reddet av sjøredningstjenesten da båten befant seg sør for Tenerife, og ble fraktet til Los Cristianos, ifølge nyhetsbyrået Efe, som viser til informasjon fra redningstjenesten, Røde Kors og nødsentralen.

Langkanoen med flyktninger ble oppdaget utenfor La Mareta-stranden i Granadilla de Abona på Tenerife lørdag kveld.

Båten kan være en av åtte som skal ha reist ut fra Senegal med flyktninger og andre migranter samtidig med en langkano som ankom El Hierro 28. juni.

Den hadde da vært ute på havet i åtte døgn, og hadde 84 passasjerer.

Santana skriver at det er langkanoer med migranter som i øyeblikket er savnet.

Dette er den fjerde migranttragedien med dødsfall på flyktningruten til Kanariøyene på kort tid.

I går kveld tvitret talspersonen for hjelpeorganisasjonen Caminando Fronteras, Helena Maleno, at minst 51 personer omkom i et båtforlis på migrantruten til Kanariøyene, og at bare fire ble reddet.

21. juni omkom minst 38 migranter i et forlis, og tidligere samme måned døde en gravid kvinne og en mann på den samme ruten.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags