Minst 51 døde i nytt båtforlis på flyktningruten til Kanariøyene

Minst 51 personer skal ha omkommet i et nytt småbåtforlis på flyktningruten fra Afrika til Kanariøyene.

Havet er ikke bare pene solnedganger på Kanariøyene. 

Fire mindreårige, elleve kvinner og 37 menn har omkommet, tvitret hjelpeorganisasjonen Caminando Fronteras lørdag kveld.

Bare fire av passasjerene har blitt reddet, skriver organisasjonens talsperson, Helena Maleno.

De overlevende er innlagt på sykehus.

Båten skal ha reist ut fra Tan Tan sør i Marokko, og skal ha drevet rundt ute på Atlanterhavet i åtte døgn før den forliste.

Etter et annet forlis på den samme ruten 21. juni, er fire mennesker bekreftet døde og 34 er savnet og antatt døde.

Carolina Díaz, Spanias arbeidsminister og andre visepresident, har tvitret om tragedien, og kondolerer til de pårørende.

Hun påpeker behovet for en europeisk politikk som setter menneskerettigheter i sentrum, og at dette bør være en prioritet for den neste regjeringen.

Passasjerer i en langkano som ankom kanariøya El Hierro tidligere denne uken, skal ha opplyst at de reiste ut samtidig med åtte andre langkanoer som satte kursen mot Kanariøyene.

Disse åtte båtene har ennå ikke ankommet Kanariøyene.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags