Endelig nye solsenger til Maspalomas

350 solsenger og 250 parasoller skal snart byttes ut på Maspalomas-stranden sør på Gran Canaria.

solsenger maspalomas

Klart for soling på rad og rekke i Maspalomas.

Kanariøyenes største turistkommune, San Bartolome de Tirajana, har lenge strevd med å få skiftet ut nedslitte solsenger, parasoller og strandkiosker i Maspalomas, Meloneras og Playa del Inglés.

Av ulike årsaker har det vist seg vanskelig å få gjennomført.

Anbud i oktober

Utleien av solsenger stoppet helt opp i to år under corona-pandemien, frem til februar i fjor, da det kom i gang igjen med nye driftskontrakter for utleietjenesten..

I oktober 2022 sendte kommunen ut anbud på 1400 enkle og doble solsenger, samt 1400 parasoller, og valgte leverandør. Kostnaden er cirka 600 000 euro.

Leveransene har imidlertid latt vente på seg.

De første solsengene og parasollene kom på plass på Meloneras-stranden i mai.

Håper på utskiftning snart

Først nå, langt inn i sommersesongen, nærmer det seg utskifting av de første solsengene og parasollene i en seksjon av Maspalomas-stranden (seksjon 2), kunngjør kommunen, som håper at utskiftningen kommer i gang ved utgangen av juli.

Årsaken til at utskiftningen tar lang tid, oppgis å være at parasollene leveres satsvis over tid, og ikke alle på en gang.

Veier mindre

De nye strandmøblene har lavere vekt enn de gamle, slik at de blir lettere å flytte på for ansatte i selskapet som driver utleien, opplyses det.

Alle strandmøblene på strendene Meloneras, Maspalomas, El Inglés og El Cochino skal etter hvert byttes ut.

Bak utskiftningen står et konsortium med samarbeid mellom kommune og Gran Canarias øyråd om rehabilitering av turistanlegg og infrastruktur for turisme i området som kalles Maspalomas Costa Canaria.

Bare midlertidig

Utskiftingen av solsenger og parasoller blir omtalt av kommunen som et midlertidig tiltak.

Konsortiet legger opp til å skape det de kaller et nytt konsept for solsenger og strandkiosker.

Den fremtidige driften av kiosker og solsenger skal gjøres av ett og samme selskap, og ikke deles opp i forskjellige driftslisenser for kiosker og utleietjenester.

Hver kiosk skal tilordnes en strandsone med tilhørende utleietjeneste. Utarbeiding av spesifikasjonene skal starte i september, opplyser kommunen.

Forrige gang kommunen kjøpte inn solstoler og parasoller, var i 2017, da til en kostnad av cirka 400 000 euro.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!