Nå blir det forbudt å holde av solsenger med håndkle i Mogán

Turistkommunen Mogán sørvest på Gran Canaria har vedtatt et forbud mot å holde av solsenger ved å legge gjenstander på solsengene, for så å komme tilbake timer senere.

Amadores-stranda.

Et skyggefullt sted er å foretrekke i varmen.

En rekke andre forbud blir innført. Disse blir omtalt lenger ned i artikkelen.

Kommunestyret godkjente onsdag en modifisering på flere punkter av regulativet for badestrendene for å «forbedre sameksistens og sikkerhet for brukerne», ifølge en pressemelding fra kommunen

Dermed får du ikke lov å legge hverken håndkle, solparasoll eller noen andre gjenstander på solsengene hvis du ikke har til hensikt å returnere i løpet av kort tid.

Regulativet har også forbud mot å kaste søppel i kystområdene, og mot å rengjøre alle former for beholdere i sanden, havet, dusjene og fotbadene.

Dessuten blir det forbudt å vaske seg med såpe og alle andre rengjørings- og hygieneprodukter i havet nær kysten eller på strendene, heller ikke i strand-dusjene og fotbadene.

I tillegg blir det forbudt å sjøsette alle typer båter fra badestrendene, og å fortøye båter i soner som er definert som badeområder.

Campingforbudet i strandsonene er utvidet til et totalforbud hele døgnet gjennom hele året.

Sist, men ikke minst, blir det forbudt å spre, deponere eller legge fra seg enhver form for brosjyrer eller reklamemateriell.

Tags