Svært mange spanjoler frykter effektene av klimaendringer

96 prosent av spanjolene er bekymret over alvorlige effekter av klimaendringene, ifølge en ny undersøkelse.

Timeglass_isfjell_klode_klima_global oppvarming

Spanjolene frykter flere og mer alvorlige hetebølger, branner, tørke og oversvømmelser, viser undersøkelsen, som er utført av produksjonsselskapet 3M.

87 prosent tror at de stigende temperaturene vil tvinge folk til å flytte fra territorier og hjemmene sine i fremtiden.

81 prosent av spanjolene tror det vil bli ekstreme temperaturer, og 71 prosent tror havene vil bli mer forurenset.

17 land

Studien er gjennomført i 17 land for å ta rede på hvor stor andel av befolkningen som bekymrer seg over den globale oppvarmingen.

I tillegg, hvor mange som stoler på at vitenskapen vil finne en løsning på problemet.

Stor tro på vitenskapen

92 prosent av spanjolene har tro på at vitenskapen vil komme med løsninger, hvilket er en høyere andel enn gjennomsnittet for de 17 landene som omfattes av undersøkelsen.

52 prosent av spanjolene mener at bedrifter må innta en sentral rolle for å bekjempe klimaendringene ved å utvikle og bruke ny og innovativ teknologi.

Billigere solcellepaneler har høyest prioritet, ifølge spanjolenes svar på undersøkelsen.

Deretter følger bruk av alternativer til tradisjonelle byggematerialer, utvikling av elkjøretøy og transportsystemer, og innovasjoner for reduksjon av avfall.

81 prosent tror at kunstig intelligens (AI) kan bidra til å bygge en mer bærekraftig fremtid.

Bred undersøkelse

I de 17 landene samlet er 90 prosent bekymret over klimaendringens effekter, det vil si en litt lavere andel enn i Spania.

Studien er basert på spørreundersøkelser med tusentalls deltakere i hvert land.

Landene som deltok er Spania, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia, USA, Canada, Taiwan, Brasil, Mexico, Japan, Sør-Korea, Kina, India, Hong Kong, Thailand og Australia.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!