Dårlig dag på dekk for norsk rallystjerne på Gran Canaria

Nordmannen Mads Østberg var med i tetkampen tidlig i ERC-rallyet på Gran Canaria i dag, fredag, men så gikk noe galt.

Sport_Rally_østberg

Østberg på farten i Gáldar.

I går kveld havnet Østberg 1,7 sekunder bak vinneren av rallyets første etappe, Hayden Paddon.

På andre etappe i dag hadde Østberg godt driv, kjørte inn til tredje beste tid, og lå som nummer to sammenlagt.

Men så, mellom etappe to og tre, fikk han tekniske problemer som ikke lot seg løse før neste etappe.

Falt 22 plasseringer

Dermed havnet han 37,7 sekunder bak vinner av etappe tre, Yoann Bonato fra Frankrike.

Nedturen førte ham fra 2. til 24. plass i sammendraget, 33,6 sekunder bak lederen.

En drivaksling gikk i stykker mellom etappene, og han har ikke en reserveaksling med seg, kommenterte Østberg på arrangørens nettsider for rallyet etter etappe tre.

Dermed sto det klart at han allerede var ute av kampen om en pallplassering.

Feilet for andre gang

Forrige gang Østberg deltok på Gran Canaria i 2016, var han også en av favorittene.

Da ledet han etter fem etapper, men skled i høy fart inn i en fjellknaus i sjette etappe, og måtte bryte.

Her er en kortfattet oversikt over rallyets utvikling de to første dagene:

Første etappe

Rallyet startet med shakedown torsdag ettermiddag, der startrekkefølgen ble avgjort.

Østberg kjørte inn til 20. beste tid, og fikk dermed startnummer 20.

Torsdag kveld ble første etappe kjørt på en idrettsarena i Las Palmas, en kort etappe på drøyt tre minutter.

Østberg fikk niende beste tid, men var bare 1,7 sekunder bak etappevinneren.

Andre etappe

Etappe 2 ble kjørt i Gáldar på en cirka 15 kilometer lang strekning.

Nordmannen kom inn til tredje beste etappetid, 4,5 sekunder bak etappevinneren Solane fra Spania, og 2,2 sekunder bak Efraim Llarena, også fra Spania på nest beste tid.

Hayden Paddon fra New Zealand, som vant første runde av ERC foran Østberg i mars, endte helt nede på 18. plass, 23,5 sekunder bak etappevinneren.

Svenske Tom Kristensson er den andre skandinaviske rallysjåføren som deltar i år.

Han lå på en 26. plass sammenlagt etter to etapper.

Tredje etappe

En 10,4 kilometer lang etappe i Tejeda.

Etappeseier til Bonato.

Paddon ble nummer to, og Llarena nummer tre.

Østberg falt ut av testkampen på grunn av de tekniske problemene, og er svært skuffet.

Fjerde etappe

En 19 kilometer lang etappe i Santa Lucía de Tirajana.

Etappeseier til Bonato igjen.

Paddon nummer to, tre sekunder bak.

Spanske Miguel Ángel Suárz nummer tre.

Østberg kom inn over ett minutt og tolv sekunder bak etappevinneren.

Llenara i ledelsen sammenlagt foran Bonato, men det ble etter etappe fire kunngjort at Llenara får en tidsstraff på ti sekunder fordi han ikke fulgte korrekt rute på etappe 1.

Dermed ledet Bonato sammenlagt foran Nucia fra Italia og Padddon.

Llenara faller ned til fjerdeplass, 9,3 sekunder bak lederen.

Femte etappe

Ande kjøring av den samme strekningen i Gáldar.

Østberg har fått opp farten noenlunde igjen, og kjører inn til en sjetteplass.

Etappeseier til franske Bonato foran spanske José Antonio Suarez og Campedelli fra Italia.

Sammenlagt er det tett i toppen, med 12,3 sekunder mellom ledende Bonarto og Llenara på fjerdeplass.

Østberg på 26. plass i sammendraget, to plasseringer opp fra fjerde etappe, og ett minutt og 34 sekunder bak lederen.

Sjette etappe

Andre kjøring av strekningen i Tejeda.

Bonato raskest igjen, foran Ruiloba og Paddon. Paddon opp til andre plass sammenlagt.

Østberg inn til 16. beste tid, og 23. plass sammenlagt.

Sjuendeetappe

Andre kjøring av strekningen i Santa Lucía.

Paddon vinner etappen foran Bonato og Pardo.

Østberg kommer inn 13,2 sekunder bak bestetiden på etappen, og uttaler at det har vært en dårlig dag.

Bonato øverst

Etter sju etapper leder Bonato sammenlagt, 11,0 sekunder foran Paddon og 24,2 sekunder foran Llarena.

Kristensson er beste skandinav på en 20. plass, Østberg ligger på en 23. plass, 1.53,6 bak lederen.

Det gjenstår seks etapper i morgen, lørdag, før årets vinner av Rally Islas Canarias, andre runde i europacupen (ERC) kan kåres.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!