Vil endre tomteloven for å få flere sosialboliger

Spanias regjering ønsker å endre tomteloven for å fremme bygging av kommunale utleieboliger.

Bolig_nøkkel_leilighet_megler

Nøkkel til egen inngangsdør.

Forslag til endringer av tomteloven skal etter sigende legges inn i en ny boliglov som ble kunngjort på fredag, og skal behandles i kongressen.

Departementet for transport, mobilitet og urban agenda skal ha bekreftet dette overfor avisen El Periódico de España.

Målet er angivelig å gi et løft for leieboliger til en begrenset leiepris.

Endringen går angivelig ut på at prosentandelen som må settes av til subsidierte boliger i nybygg i byområder, skal økes fra 30 til 40 prosent av tomtearealet som bygges ut.

Ved reformer for urbanisering, eller renovering i byområder som ikke er konsolidert (bruksstatus), skal den endres fra 10 til 20 prosent.

Spanias forening for eiendomsutviklere (APC) uttaler skepsis til lovendringen, og hevder at det vil føre til mye dyrere sosialboliger.

Maksimumsprisen som disse boligene kan selges for, blir fastsatt av myndighetene i hver enkelt region.

Hvis ikke pristaket løftes, vil det ikke bli utviklet boligprosjekter av private selskaper fordi kostnadene blir for høye i forhold til hva utbyggerne får betalt for slike boliger, mener APC.

Den store boligmangelen i Spania har ført til sterk økning i leieprisene i områder hvor det er stor etterspørsel.

Mange familier sliter med å betale husleien til tross for at familiemedlemmer er i full jobb, ikke minst på Kanariøyene.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!