Foreslår tak på leieprisen for ferieboliger

Regjeringspartiet Unidas Podemos foreslår at det settes et pristak for leie av ferieboliger i Spanias nye boliglov.

Pipepynt

Forslaget er maksimalt to prosent prisøkning per år, og gjelder kun for pressområder i store byer.

Hvis det er en bratt økning av husleien, foreslås det også maksimalt 200 ferieboliger for utleie per 10 000 innbyggere.

Hensikten er at fastboliger ikke skal tas av markedet og gjøres om til ferieboliger av investorer som ønsker høy fortjeneste, slik at det oppstår boligmangel og ytterligere prisoppgang for fastboliger.

Kongressen skal stemme over loven på torsdag, og det ligger allerede inne et tak på maksimalt tre prosent prisøkning for leie av fastboliger når ny kontrakt inngås.

Det største partiet i samarbeidsregjeringen, PSOE, har i skrivende stund ikke gjort det klart for offentligheten om partiet vil støtte forslaget.

De har uttalt at boligloven er et statlig anliggende, mens regulering av utleie av ferieboliger ligger i de autonome regionenes hender.

Boligloven har blitt godkjent av regjeringen og parlamentet, og skal innføres neste år hvis den går igjennom i kongressen.

En talsperson for Unidos Podemos uttalte i en pressekonferanse på mandag at de vil forsøke å finne en legal formel for å innføre et leietak for ferieboliger før avstemningen på torsdag.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags