Passasjerfly forberedte nødlanding på Gran Canaria - Jagerfly måtte hjelpe

Piloten på et Sunclass passasjerfly forberedte nødlanding på Gran Canaria da det kom varsel om feil på landingshjulene.

Kanariøyene_Gran Canaria_Jagerfly_ F/A-18 Hornet _

 F/A-18 Hornet over Maspalomas.

Sunclass er flyselskapet som benyttes av Ving, Spies og Tjäreborg.

Flyet tok av fra Gran Canarias lufthavn cirka klokken 12.30 på torsdag med kurs sørover mot Kapp Verde, melder forsvarsdepartementet i en pressemelding fredag.

Da det var tid for å felle ut landingshjulene på flyet, et Airbus A321, under innflyvningen, fikk pilotene et feilvarsel på landingsunderstellet.

Piloten avbrøt umiddelbart innflyvningen, og begynte å fly i sirkler på stor høyde i luften sør for Gran Canaria.

Dette ble gjort for å bruke opp mer drivstoff slik at flyet skulle bli lettere før landing.

Lufthavnen på Gran Canaria ble satt i full beredskap med ambulanser, brann- og redningsmannskap, i tilfelle noe alvorlig skulle skje under landingen.

I mellomtiden aktiverte det spanske luftforsvarets flybase Gando på Gran Canaria en nødprosedyre for å assistere passasjerflyet.

Et F/18A jagerfly som var på vei tilbake til basen etter et øvingsoppdrag, ble beordret til å yte assistanse til passasjerflyet, skriver luftforsvaret i en pressemelding.

Piloten i jagerflyet gjorde en visuell sjekk av passasjerflyets understell, og rapporterte til piloten i passasjerflyet at landingshjulene var fullt utfelt, låst i posisjon, og var uten synlige skader.

Det ble derfor avgjort at flyet skulle lande.

Passasjerflyet landet uten problemer på Gran Canarias lufthavn en halv time etter at inspeksjonen ble utført oppe i luften.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!