Falsk alarm om flystyrt ved Gran Canaria

Flere spanske og internasjonale nyhetsmedier meldte i ettermiddag om at et fly med passasjerer hadde styrtet i havet like øst for Gran Canaria. “Flyet” viste seg å være en slepebåt.

Aemet reagerte på indikasjoner på at et passasjerfly hadde styrtet i havet et stykke utenfor Jinamar på Gran Canaria, men det var en slepebåt som tok seg slik ut sett fra avstand. Foto: @Controladores

Flyplassoperatøren Aemet, som først reagerte på indikasjoner om en mulig flystyrt, avviser nå at det har styrtet et fly i området, skriver RTVE.es.

Ifølge nødsentralen på Kanariøyene har flytrafikkontrollen, flyredningstjenesten SAR og redningshelikopter bekreftet at det var en slepebåt som var i ferd med å slepe en annen båt som utløste alarmen, ikke et fly.

I profil sett fra lang avstand minnet det om en flykropp som lå i havoverflaten.

Nødsentralen meldte fra om flystyrten cirka to mil øst for Jinamar i en Twitter-melding cirka klokken 15 lokal tid, og korrigerte informasjonen ti minutter senere, men da hadde saken allerede skapt katastrofeoppslag på internett i internasjonal og nasjonal presse.

Falskalarmen førte til at veien til shoppingsenteret Las Terrazas i Jinamar ble stengt, med forstyrrelser i trafikken til følge, skriver Canarias7.es.

På nøyaktig samme dato i 1977 skjedde historiens verste flykatastrofe på Los Rodeos-flyplassen på Tenerife.  To passasjerfly kolliderte og 583 mennesker omkom.

Slepebåten

Her ligger slepebåten utenfor Jinamar.

Tags