Felles front mot CO2-avgift på flyreiser

En samlet turistbransje på Kanariøyene krever forhandlinger om EUs planlagte CO2-skatt på flyvninger.

Kanariøyene_Gran Canaria_fly_flyplass_Norwegian

Illustrasjonsfoto

Hotell- og turismebransjens foreninger FEHT, Ashotel,  Asofuer og FTL står sammen om dette kravet.

Kanariøyene har allerede fått unntak for CO2-avgift på flyvninger mellom øyene og flyforbindelser med det spanske fastlandet.

Turistbransjens representanter krever at det skal utvides til internasjonale flyvninger også.

De viser til at konkurrerende reisemål utenfor EU vil få fordeler hvis avgiften innføres, og krever at Kanariøyenes og Spanias regjeringer går inn i forhandlinger for at Kanariøyene skal få unntak fra avgiften.

Det er et ønske om at det skal forhandles med blant annet Europarådet og Europaparlamentet.

Kravet om fritak kan motiveres med at Kanariøyene er en ytreliggende region i EU (RUP), at øygruppens økonomi og arbeidsmarked er sterk avhengig av turismen, og at reiselivet på Kanariøyene er helt avhengig av flyforbindelser i og med at det er en øygruppe som ligger langt ute i Atlanterhavet.

Foreningene peker også på at turister som flyr til Kanariøyene blir der i åtte-ni dager i gjennomsnitt, hvilket er mye lengre enn andre reisemål i EU med utstrakt bruk av fly.

Flyreiser til Kanariøyene er derfor mer energieffektivt per reisende, hevder de.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags