Smuglet over 40 kilo kokain i kjølesystemet på skip

Politi og tollvesen i Las Palmas har beslaglagt over 40 kilo kokain som ble funnet i kjølevannsinntaket til et lasteskip som kom til Gran Canaria fra Brasil.

Narkotikabeslag kokain politi dykkere Las Palmas

Fra politiets beslag.

Beslaget ble gjort 22. januar, skriver Guardia Civil og tollvesenet i en pressemelding, torsdag.

Politiets dykkere fant to forpakninger med flere mindre pakker som var festet med rep og tynget med metallbiter for at de ikke skulle bli sugd videre inn i kjølesystemet.

Foto: Guardia Civil

Skipet hadde vært innom havnen i Santos og Portocel i Brasil før det seilte til Gran Canaria for å fylle drivstoff, og skulle fortsette til Tarragona på fastlandet.

Gateverdien for kokainet er anslått til en halv million euro.

De siste to månedene er det funnet 170 kilo kokain i skip som har ankommet Kanariøyene som er smuglet på samme måte i kjølevannsinntak.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!