Fant 560 kilo hasj i kleskonteiner og 268 kilo kokain i sukkersekker

Politiet har funnet 560 kilo hasj i en konteiner med brukte klær som ble sendt fra Las Palmas til fastlandet.

Narkotikabeslag_kleskontainer_Las Palmas

Ti tonn brukte klær ble brukt til å skjule narkotika.

Konteineren ble sendt fra Puerto de La Luz, havnen i Las Palmas, til en havn i Alicante, og skulle videre til byen Ceutí i Murcia.

Tolv personer som er mistenkt for hasjsmuglingen ble arrestert i Ceutí 5. desember, skriver Guardia Civil i en pressemelding som ble sendt ut i dag, mandag.

De arresterte er fra 18 til 52 år gamle.

Etterforskningen ble startet i Las Palmas 23. november.

Da ble politiet kjent med at en hasjlast skulle sendes fra Las Palmas til en havn i Alicante i en 40 fots konteiner, skjult i en last med ti tonn brukte klær.

Den endelige destinasjonen for konteineren var Ceutí.

Da konteineren ankom og skulle losses, sto politiet klar og gikk til aksjon.

Stjålne bilskilt_Las Palmas
Bilskilt på avveie. Foto: Guardia Civil

Guardia Civil gjorde ransakinger av en bar i Malaga og en lagerbygning i Los Torraos de Ceutí i forbindelse med aksjonen. Dokumentasjon på konteinersendinger, flere stjålne bilskilt og andre bevis ble funnet.

Narkotikabeslag_kleskontainer_Las Palmas
Sukkersekker med kokain. Foto: Guardia Civil

I en annen politiaksjon som ble gjennomført i havnen i Las Palmas, ble det funnet 268 kilo kokain gjemt i 50 kilos sekker med sukker fra Brasil.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!