Kjøper inn 45 nye busser

Bybusselskapet i Las Palmas, Guaguas Municipales, skal investere 19,5 millioner euro i 45 nye busser i år.

Las Palmas_buss

Bybusser i Las Palmas.

I tillegg skal det ansettes 36 nye bussjåfører.

Totalt skal selskapet investere over 40 millioner euro i år.

Det blir den største investeringen busselskapet noensinne har gjort.

Gratisreiser innført i år

Innkjøpet og ansettelsene blir gjort for å møte det økende antallet passasjerer etter at bussreiser ble gratis for innbyggere med busskort fra 1. januar, og for å fornye bussflåten.

Den spanske regjeringen subsidierer kollektivtransporten på Kanariøyene med 81 millioner euro i 2023. Rutebusser på alle øyene og trikkene i Santa Cruz de Tenerife er omfattet av ordningen.

Investeringsposten ligger i budsjettet for 2023, som ble godkjent av styret i forrige uke, skriver selskapet i en pressemelding.

14,6 millioner euro er i tillegg satt av til byggingen av ekspressbusslinjen Metroguagua, som skal gå tvers gjennom byen fra nord til sør og er i ferd med å bygges.

12, 18 og 21 meter lange

Guaguas Municipales skal kjøpe inn 20 busser som er 18 meter lange; 10 som er 21 meter lange; 10 som er 12 meter lange, 4 elbusser som er 12 meter lange, og én 12 meter lang hydrogenbuss.

Bussene i flåten skal også utrustes med informasjonsskjermer, nytt telefonutstyr, interne kameraer, og andre forbedringer.

Busselskapet planlegger for en 15 prosents økning i passasjerer fra i fjor.

2019 var det årete selskapet hadde flest passasjertransporter hittil i historien, 38,5 millioner. I år legges det opp til 39,3 millioner.

Støtte fra kommune og øyråd

Las Palmas kommune bidrar med 24,7 millioner av budsjettet i år.

Inntektene fra bussbilletter er beregnet til å falle med 70 prosent i år til 4,7 millioner euro på grunn av gratisordningen. 3,9 millioner av dette skal komme fra passasjerer som kjøpe enkeltbilletter. I tillegg blir det tapte inntekter fra billetter med flere enkeltturer.

Busselskapet skal kompenseres av øyrådet for å yte kollektivtransport.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags