16 nye ladestasjoner for elbiler skal installeres på Tenerife

Øyrådet på Tenerife skal bygge ut nettverket for lading av elbiler med 16 nye stasjoner.

Kanariøyene_Tenerife_elbil_lading

Ladepunkt for elbiler.

Kostnaden for dette er drøyt to millioner euro, hvorav cirka én million kommer fra EUs "Next Generiation" fond gjennom Spanias støtteprogram for el-kjøretøy, Moves III, skriver øyrådet i en pressemelding.

De nye ladestasjonene skal plasseres i kommunene Arico, El Rosario, El Sauzal, Garachico, Granadilla de Abona, Guía de Isora, La Orotava, Puerto de la Cruz, San Juan de la Rambla, Santiago del Teide, to i Adeje, to i San Cristóbal de La Laguna, og to i Santa Cruz de Tenerife.

Øyrådets offentlige nettverket av ladestasjoner skal komplementere de som offentlige institusjoner og private bedrifter har satt i drift på øya, vises det til i pressemeldingen.

Plasseringen er valgt basert på kriterier som.offentlig eierskap av tomter, adkomstveier, synlighet, adkomst for fotgjengere, bekvemmelighet, sikkerhet, nærhet til tjenester for tertiærsektoren, turismeinteresser, tilbud i avsidesliggende områder, støtte for bratte ruter opp i høyfjellet, komplementering av eksisterende ladenettverk, og enkelt vedlikehold, blir det forklart.

Ladestasjonene får systemene CHAdeMO og CCS Combo2 på 50 kilowatt.

Disse skal være kompatible med ladesystemene i de fleste el-kjøretøy på markedet.

Et standardbatteri i en elbil skal kunne lades til 80 prosent i løpet av 50 minutter.

Et forvaltningssystem for ladenettverket skal på plass.

Dette skal bli kompatibelt med andre ladenettverk på øya og på de andre Kanariøyene for å gjøre det enklere for brukerne.