Har ikke gitt opp planene om å bygge badepark på Gran Canaria

Dyre- og fugleparken Loro Parque på Tenerife fyller 50-år i år. På Gran Canaria har imidlertid selskapet som bygde parken nesten havarert med sine planer om en gigantisk badepark.

Siam Park Tenerife

Siam Park, Tenerife.

I et intervju i avisen Diario de Avisos uttaler Wolfgang Kiessling, den tyske forretningsmannen som startet, og er president i Loro Parque, at han ikke helt har gitt opp badeparken som skulle bygges i El Veril ved Playa del Inglés.

Badeparkens etablering vil avhenge av politikerne som vinner neste valg, sier han til avisen, uten å utdype spørsmålet nærmere.

Prosjektet har støtt på en lang rekke administrative, miljømessige og juridiske problemer, og er per i dag sterkt forsinket og lang fra å kunne realiseres.

Kiessling-familien har tidligere bygd en stor badepark på Tenerife, Siam Park, som har vært i drift i mange år. Badeparken på Gran Canaria skal få samme navn, og bygges over samme lest.

Det var også mange vanskeligheter som sto i veien da Loro Parque, som åpnet 17. desember 1972, skulle bygges, ifølge Kiessling.

I dag jobber nesten 1000 mennesker i Loro Parque, Siam Park, akvariet Poemas del Mar i Las Palmas, som er det siste tilskuddet i Kiessling-familiens portefølje på Kanariøyene, og på hotel Brunnelli's, Hotel Botánico og i Loro Parque Foundation.

50 år på lørdag

I anledning 50-års jubileet ble en flaggermusgrotte innviet i Loro Parque 17. desember.

Flaggermusene befinner seg bak glassvegger i grotten, blir det opplyst i en pressemelding.

I tillegg ble en fuglepark hvor besøkende kan oppleve økosystemer fra verden over og gå blant fuglene innviet, kalt Oceania.

Gir et spark til dyrevernaktivister

Kiessling har lenge hatt et ønske om å ha elefanter i dyreparken, men det har han lagt fra seg nå.

På Diario de Avisos spørsmål om hvorfor, svarer han at det er fordi han ikke ønsker å ha enda flere aktivister mot selskapet enn de allerede har.

Det er særlig spekkhuggeroppvisningene og det faktum at spekkhuggere holdes i bassenger i Loro Parque som dyrevernaktivister har reagert sterk mot.

Kiessling understreker imidlertid at alle dyrene blir tatt godt vare på. Han påstår videre i intervjuet at aktivistene er mennesker som har funnet en måte å tjene godt til livets opphold uten å gjøre noen ting for dyrene.

I 1994 ble Loro Parque Foundation opprettet, viser han til, og foreningen har angivelig reddet 12 papegøyearter, ifølge Union for Conservation of Nature (IUCN).

Foreningen skal også ha brukt 26 millioner dollar på miljøprosjekter, ifølge Kiessling.