Utbyggeren har mistet lysten til å bygge badepark i Playa del Ingles

Wolfgang Kiessling, sjefen i selskapet Loro Parque, som har planer om å bygge en gigantisk badepark i Playa del Ingles ved navn Siam Park, hevder han har mistet troen på prosjektet.

Slik skal den planlagte badeparken ligge, hvis den blir noe av. Ill: Loro Parque / Canariajournalen

Etter årevis med byråkratiske hindringer, kjepper i jula, og motstand fra den nylig avgåtte ordføreren i San Bartolome de Tirajana kommune, har tålmodigheten nesten tatt slutt for Kiessling.

Nå har han bedt det nye kommunestyret om å gjenopprette tilliten, skriver nyhetsbyrået Efe.

Arbeidet stoppet opp

Byggearbeidet ble påbegynt med kanalisering av en ravine i El Veril, hvor badeparken skal ligge, men har lenge stått stille etter at den forrige ordføreren problematiserte fremdriften.

Det nye kommunestyret er mer positive til prosjektet enn det forrige, skriver avisen Canarias 7., men Kiessling er ikke helt overbevist ennå.

Øyrådet er positiv

Øyrådet på Gran Canaria har hele tiden vært positive og lagt til rette for at prosjektet skal bli gjennomført.

Ifølge Kiessling var det øyrådet og kommunen som opprinnelig tok initiativet, og han selv hadde ingen planer om nye byggeprosjekter på den tiden.

Selskapet Loro Parque hadde på den tiden lenge drevet dyreparken Loro Parque og badeparken Siam Park på Tenerife . Den tidligere havnesjefen i Las Palmas, Luis Ibarra, skal ha overbevist Kiessling om å bygge det store akvariet Poema del Mar i Las Palmas, som ble åpnet i 2018.

Akvarieprosjektet gikk på skinner, alle tillatelser kom raskt på plass og byggingen kunne gjennomføres raskt, påpeker Kiessling. Slik gikk det ikke med badeparken, snarere tvet i mot.

Har hatt store utgifter

Loro Parque har kjøpt tomten hvor badeparken skal ligge for en høy sum helt tilbake i 2014, men lysten til å bygge er nå helt borte, understreker Kiessling. Han legger imidlertid til at det fins en smule optimisme nå.

Presidenten for Siam Park, sønnen Christoph Kiessling, understreker at badeeparken på Tenerife får nesten 1,2 millioner besøkende årlig og er kåret til verdens beste nok en gang, det sjette året på rad, av Trip Advisor.

Strømforbruket i parken dekkes av solenergi og vannet resirkuleres i et omvendt osmoseanlegg. CO2-fotavtrykket er nede i 3500 tonn årlig.

En av Europas største

Badeparken blir, hvis den realiseres, en av Europas største. Etter den opprinnelige planen skulle parken være ferdig i 2018.

Badeparken skal ligge mellom motorvei GC-1 og kystvei GC-500, rett ved turistanleggene i Playa del Inglés.

Den bygges over samme lest som Siam Park på Tenerife, med thailandsk tema, men blir betydelig større.

175 mål tomt

Tomten i El Veril er 175 000 kvadratmeter stor. Badeparken på Tenerife er til sammenligning 15 000 kvadratmeter stor.

Den nye badeparken får et bølgebasseng med en 160 meter lang sandstrand hvor du kan surfe.

Det blir 13 forskjellige, eventyrsorienterte vannsklier, basseng og kunstige elver. Planer om et hotell i parken fins også.