Skjær i sjøen for badepark på Gran Canaria

En rettslig avgjørelse setter midlertidig stopp for byggestart for en enorm vannpark i El Veril ved Playa del Ingles sør på Gran Canaria.

Vannparken skal bygges i El Veril. Ill: Google Maps / Canariajournalen.no

Nylig ble det kunngjort av alt var klart til å starte byggingen etter at prosjektet fikk prioritert behandling i den offentlige administrasjonen på Gran Canaria.

Et selskap ved navn Lebensraum Wassers SL, registrert i 2014, har imidlertid klaget tildelingen av lisensen inn for domstolen fordi de mener den kan ha blitt tildelt på ulovlig vis.

Nå har lokalretten i Las Palmas gitt Lebensraum Wassers medhold. Det betyr at lisenstildelingen til Loro Parque, selskapet som skal bygge vannparken, må trekkes tilbake inntil forholdene er avklart.

Lebensraum Wassers har argumentert med at lisenstildelingen er ulovlig fordi andre selskap ikke fikk komme med alternative forslag for bruk av området.

Kanariøyenes president, Antonio Morales, uttaler til nyhetsbyrået Efe at han er trygg på at den juridiske floken ikke vil stoppe byggingen av parken, men innrømmer at det kan innebære en forsinkelse.

Morales sier også at det er representanter for privat sektor som ikke aksepterer fri konkurranse som er ansvarlig for å bremse prosjektet.

Dermed antyder han sterkt at det er en konkurrent til Loro Parque som står bak klagen fra Lebensraum Wassers.

Avisa La Provincia skriver at det er en kobling mellom Lebensraum Wassers og Aspro Ocio, som eier vannparken Aqualand og fugleparken Palmitos Park sør å Gran Canaria.