Millionkontrakt med Mogán kommune satt på vent etter anklager om ulovligheter

En kontrakt på renholdstjenester i Mogán kommune er midlertidig parkert etter anklager om ulovligheter i spesifikasjonene for tildeling av kontrakten.

søppelcontainere

Kontrakten omfatter blant annet innsamling av avfall

Det er Kanariøyenes forvaltningsrett for offentlige kontrakter som har besluttet dette.

Kontrakten har fem års varighet, og en verdi på 10,47 millioner euro.

Et konkurrerende selskap som tapte kontrakten, Ascan Servicios Urbanos SL, har levert en anmeldelse om ulovlige spesifikasjoner i kriteriene for tildeling av kontrakten, skriver avisen Canarias Ahora.

Dette selskapet vant kontrakten på rengjøringstjenestene i 2014.

Det dreier seg om kriterier som angivelig sier noe om forbedring av lønnsvilkårene til de ansatte, og som ikke er i samsvar med regelverket, ifølge anmeldelsen.

Det pekes også på andre uregelmessigheter i vilkårene.

Kontrakten omfatter et generelt vedlikehold av renslighetsnivået, rengjøring av offentlige toaletter og gatemøbler, tømming av søppeldunker og innsamling og transport av avfall, og av alt avfall som er forlatt i offentlige rom.

En kontrakt på disse tjenestene som UTE Mogán Limpio, som inkluderer Ascan Servicios Urbanos SL hadde, ble avsluttet av kommunen i 2021 på grunn av påståtte brudd på forpliktelsene i henhold til kontrakten. De fortsetter renholdstjenestene til saken er løst i domstolene.