"Moses" krysser "Rødehavet" på Fuerteventura

Skuespilleren Christian Bale skal agere Moses som fører folket sitt gjennom et fiktivt Rødehav i El Cotillo i La Oliva nord på Fuerteventura om to uker.

"Moses" skal "dele havet" på El Marrajo-stranden nord på Fuerteventura. Ill: Google Maps/Canariajournalen

Filmteamet til regissøren Ridley Scott begynte i går å demme opp en stor dam på El Marrajo-stranden i El Cotillo. Der skal skuespillerne og statistene som spiller Moses og israelittene vandre over når det er lavvann og skapes et inntrykk av et delt Rødehav.

Filmingen på settet skal starte 12. desember og skal pågå i tre dager, skriver Laprovincia.es.

Filmer flere steder på Fuerteventura

Scott er i full gang med innspillinger til filmen Exodus i Cofete og Punta de Jandía på Fuerteventura for tiden. Et område i naturparken fungerer som Sinai.

Vallebrón, Montaña de las Pilas, Barranco de Tebeto i Esmeralda, hvor en steinvegg er bygd opp for å illudere en egyptisk pyramide, og Tindaya er andre steder på øya hvor det skal filmes.

Ørkenvandringen til jødene

Filmen handler om Moses som leder sitt folk ut av Egypt og gjennom ørkenen. Christian Bale har hoderollen som Moses.

Andre store roller blir gestaltet av Joel Edgerton (Rhamses), Aaron Paul (Joshua), Sigourney Weaver (Tuya), Ben Kingsley og John Turturro (Seti).

Fornøyd regissør

Ridley Scott har uttalt til nyhetsbyrået Efe at han er svært fornøyd med filmforholdene på Fuerteventura, og at han ser på muligheten til å bruke øya til kommende filminnspillinger også.

Turistmyndighetene på Fuerteventura har lansert ideen om å lage et opplegg for filmturisme der folk kan besøke stedene hvor filminnspillingene har foregått.

Tags