Ridley Scott starter filmingen av Exodus på Fuerteventura

Den britiske regissøren Ridley Scott, filmteamet og skuespillerne ankom Fuerteventura i dag for å filme scener til Exodus.

Ridley Scott starter arbeidet med storfilmen om Moses på Fuerteventura i dag. Foto: Gage Skidmore/Wikimedia Commons

Selve filmingen starter angivelig på mandag, og skal pågå til 12. januar, skriver Laprovincia.es.

 Filmen handler om Moses som leder sitt folk gjennom ørkenen. Christian Bale har hoderollen som Moses. I andre store roller finner vi Joel Edgerton, Aaron Paul, Sigourney Weaver, Ben Kingsley og John Turturro.

Ankom i to charterfly

Teamet på 450 personer har nettopp avsluttet den delen av filmingen som skulle gjøres i Almeria på det spanske fastlandet, og landet med to charterfly på flyplassen i Fuerteventura i dag.

En lastebåt med utstyr og kjøretøy ankommer Puerto del Rosario i dag.

I løpet av dagen skal Ridley Scott fly rundt i helikopter og inspisere innspillingsstedene.

1000 personer er innleid

Kostnadene for innspillingene på Fuerteventura er sju millioner euro. Nærmere 1000 personer er leid inn lokalt som statister og til teknisk assistanse. Det er også leid inn 50 kameler pluss geiter, sauer, aper.

Filmfolkene blir innkvartert i Morro Jable og Caleta de Fuste. Filmingen skal blant annet foregå i naturområder i Corralejo og Cofete.

Ridley Scott er mest kjent for filmene  Alien (1979), Blade Runner (1982), Thelma & Louise (1991), Gladiator (2000), Black Hawk Down (2001), Matchstick Men (2003), Kingdom of Heaven (2005), American Gangster (2007), Robin Hood (2010) og Prometheus (2012).

Nylig kom hans siste film, The Confessor.

Se bilder fra innpillingene av Exodus i Almeria på Dailymail.co.uk.

Tags