Terry Gilliam skal spille inn film på Kanariøyene

Den britiske skuespilleren og regissøren Terry Gilliam, også kjent som medlem av Monty Python-gruppen, har planer om å spille inn en film om Don Quijote på Kanariøyene.

Terry Gilliam gjør et nytt forsøk på å realisere filmen om Don Quixote, denne gangen på Kanariøyene. Foto: Wikimedia Commons

Dette kom fram under en pressekonferanse i London i dag om Monty Pythons forestående gjenforening, skriver nyhetsbyrået Efe. Filmen har fått tittelen "The Man Who Killed Don Quixote", 

Filmen ble opprinnelig påbegynt i Navarra i 2000 med Johnny Depp i rollen som våpendrageren Sancho, Vanessa Paradise som Dulcinea og Jean Rochefort som Don Quijote, men flere uheldige hendelser førte til at filmingen ble avbrutt.

Prosjektet ble tatt opp igjen i 2008 med Robert Duvall som Quijote og Ewan McGregor som Sancho, men ble nok en gang avbrutt på grunn av finansieringsvanskeligheter.

Gilliam har regissert en lang rekke filmer. Blant de mest kjent er Brødrene Grimm, 12 Monkeys, The Fisher King og The Imaginarium of Doctor Parnassus.

Det skjer mye på filmfronten på Kanariøyeen for tiden. Akkurat nå holder Ron Howard på med filminnspilling på La Gomera, og Ridley Scott kommer med et stort team til Fuerteventura i morgen for å filme scener til storfilmen Exodus.

Tags