ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 17. JUNI 2014 - SIST ENDRET 02. MAI 2022
Herodes Falsk har en teori om at store hunder som schæfer og ulv har glemt kunsten å angripe. Foto: Privat

Jeg har en ulv liggende ved siden av meg når jeg sover

Det finnes nordmenn som elsker å drepe ulv. Og så finnes det andre, som meg, som har en ulv liggende ved siden av senga om natta. 

ANNONSE

Ulvungen Taxi, som er en Lobo Herreño fra den kanariske øya El Hierro, har nå blitt fem måneder, og allerede skaper den frykt hos mange av mine venner. Da jeg fortalte en kamerat at jeg gikk tur med ulven, sa han: ”Du kan ikke gå med en ulv i bånd!” 

Måten han sa det på fortalte meg at han i sitt indre så for seg en ulende ulv, løpende langs veien, slepende på et halsbånd med en sprettende, avrevet arm bak seg.

Ta det med ro,” sa jeg. ”Jeg bruker ikke bånd på den! Jeg lar den løpe fritt. Det finnes ikke et vondt bein i ulven. Akkurat som schæferhunden vår, er den vennelig innstilt mot alt fra høner til katter.” 

Min teori er at store hunder som schæfer og ulv aldri er aggressive. De er vant til å bli behandlet med respekt og har helt glemt kunsten å angripe.

Det holder i massevis å knurre og vise frem hoggtennene for å holde folk de ikke liker på avstand. Hvis du er redd for hunder, er det små, vettskremte raser som for eksempel dvergpuddel du bør passe deg for.

De vet at de i utgangspunktet ser ut som en vrengt polvott, og på grunn av mindreverdighetskomplekser er de forbannet på alt og alle. Når eierne i tillegg gir dem en idiotisk hårklipp og tvinger dem til å gå i fargerike regnfrakker, blir de rett og slett ondsinnede og farlige.

Etter bare noen dager vil de angripe alt som beveger seg, og det inkluderer eieren.

Ingen bikkjer liker å se ut som en nyklippet hekk. Og ingen bikkjer trenger en garderobe som gjør Mariann Thomassen misunnelig. Ingen hannbikkjer vil gå med solbriller og cowboyhatt uten å ha blitt lovet en date med Lassie, ok?

Det er et ordtak som sier: Navnet skjemmer ingen! Men om noen påstår at rasenavn som puddel, mops, chihuahua, hokkaido og svensk tyttebærterrier ikke er funnet på for å drite ut bikkjene, da må i alle fall jeg le.

Taxi, og Vesla, som schæferen heter, er begge utrolig snille. I motsetning til mennesker, som alltid jager etter noe bedre og større, er de fornøyd med en enkel hverdag.

Uansett hva noen tror; til tross for at de får servert omtrent den samme maten hver dag, ønsker de ikke å rømme for å jakte på et saftig menneskelår. 

Det eneste jeg kan tenke meg som kan få Taxi til å bli en trussel mot mennesker, er om noen kidnapper ham og plasserer ham på en videregående skole hvor han ganske sikkert raskt vil lære alt om narkotika og våpenbruk.

Les også

Nå kan du ha lån oppetter øra og fremdeles sove godt om natta

Prøv verdens beste diett

Slik overlever du påsketuren selv om du er utrent

Hva gjør en ulv når den får samme mulighet som en hund?

Har jeg feilet som familieoverhode?

Jeg har fått en ulv i huset – og jeg snakker ikke om dama mi

Hva er så tiltrekkende med rynker, billig vin og pensjonistsex?

Hva du må vite for å overleve som pensjonist i Syden

ANNONSE

Sikksakk og sidelengs med Herodes Falsk

I spalten Sikksakk og sidelengs i Herodes fotspor skriver Herodes Falsk sine skråtanker om sydenreiser, turister, nordmenn i utlandet osv.

Falsk har hatt feriested på Gran Canaria siden midten av 1980-tallet, og oppholder seg store deler av året på øya.

Han er i det hele tatt en usedvanlig bereist herremann, så du kan trygt ta det han skriver for god fusk.

ANNONSE
ANNONSER