Turistkommune innfører strengere regler mot støy

San Bartolome de Tirajana kommune på Gran Canaria har lagt fram et utkast til et strengere regelverk mot støyforurensing.

Lydbegrensere blir et nytt krav for utesteder i Masaplomas og Playa del Ingles for å få ned støynivået. Foto: Wikimedia Commons

Den nye forordningen går angivelig betydelig hardere til verks mot bråk enn den gamle, som er fra 2002, skriver nyhetsbyrået Efe.

Det er særlig i områder med natteliv og mye turister at innbyggere og andre folk plages av bråk.

Må ha lydbegrensere

En av de viktigste nyhetene er at alle utesteder som har forsterkerutstyr for musikk blir pålagt å installere lydbegrensere.

Disse skal være koblet opp mot politiet eller byplanleggingskontoret slik at utestedenes lydnivå kan bli kontrollert derfra.

De nye reglene er laget på grunnlag av et støykart for nattelivet i turistområdene av kommunen, det vil si Maspalomas, Playa del Inglés og tilstøtende områder, som ble laget nylig.

Støykartet viser at støyen på nettene flere steder overstiger grenseverdiene.

Områder som Plaza de Maspalomas og Yumbo-senteret er særlig trukket fram som steder der det er for mye støy på dagtid også.

Gjelder alle støykilder

Selv om reglene retter seg primært mot utesteder, gjelder de også alle andre støykilder som lager så bråk eller så kraftige vibrasjoner at det kan være ubehagelig for folk.

Bøter for brudd på støyreglene går fra 1500 til 15 000 euro, avhengig av hvor alvorlige overtredelsene er.