ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 15. FEBRUAR 2013 - SIST ENDRET 31. JANUAR 2022
Ikke alle er like glade for å se nakne mennesker på stranda. Foto: Wikimedia Commons/ William Helsen

Vil ikke ha “pløsete kjøtt” og “klumpete masser” på nakenstrender i Maspalomas

Folk kan gå nakne så mye de vil på alle strendene i turistkommunen San Bartolome de Tirajana på Gran Canaria etter et enstemmig vedtak om en ny lov i kommunestyret. Hos enkelte faller ikke vedtaket i god jord.

ANNONSE

Det er uanstendig og frastøtende med gamle mennesker som går nakne på strendene, uttaler generalsekretæren i foreningen for restauranter og underholdning på Gran Canaria (Fecao), Antonio Velez.

Velez mener at kommunestyrets vedtak er umoralsk, og at det vil oppmuntre til å fylle opp strendene med nakne gamlinger med "pløsete kjøtt" og "klumpete masser", skriver Canarias7.es.

Unge nakne er helt i orden, mener Velez

Han har derimot ikke det minste imot at nakne, unge, velskapte mennesker med vakre ansikter fyller opp strendene, så sant de ikke kommer med provoserende gester eller overdriver fremhevingen av visse kroppsdeler.

Unge nakne er ikke umoralsk, de kan være på strendene så mye de vil, mener han.

Nudisme dekkes av ytringsfriheten

Kommunestyret støtter seg i vedtaket, som ble gjort 8. februar, på at nudisme er en form for ytring, og at grunnloven beskytter ytringsfriheten.

I utgangspunktet hadde kommunen tenkt å forby at folk gikk nakne utenom i områder som er definert som nudiststrender, men de kom på andre tanker etter klager fra nudistforeninger og andre hold.

ANNONSE
ANNONSER