Turister skaper nakenbråk i Las Palmas

Nakne turister på Canteras-stranden i hjertet av Las Palmas skaper oppstandelse blant de påkledde. Politiet vet ikke om de kan nekte nakenheten.

Kan vi være naknere enn dette på en strand i sentrum av en storby som Las Palmas, eller er dette grensen? Foto: Hugo Ryvik

Politiet har i ukevis kjempet for å gjenopprette orden etter krangel mellom nudister og påkledde på Canteras-stranden, skriver Miplayadelascanteras.com.

Strandparasoller skal ha blitt brukt som spyd av nudistene for å holde de påkledde fra kroppen.

Politiet er forvirret

På søndag kom det til konfrontasjoner mellom to utenlandske nudister og de påkledde på stranden rett foran det kjente hotellet Reina Isabel.

Problemet er at turistpolitiet som holder til i Canteras-området ikke vet hva reglementet tilsier: har folk lov til å være nakne på stranda, eller ikke?

Selv etter at politiet har hatt et møte med de ansvarlige for strender i Las Palmas kommune, har de ikke fått klarhet i saken. Selv kommunen er usikker på hva som gjelder.

Ytringsfrihet eller uanstendighet?

Det er ytringsfriheten som skaper den store usikkerheten om nakenhet er lov eller ikke.

I februar var det skriverier i mediene etter at den største turistkommunen på Gran Canaria, San Bartolome de Tirajana, innførte en ny lov 8. februar som sier at alle kan være nakne hvor og når de vil i strandområdene.

Kommunestyret støtter seg på at nudisme er en form for ytring, og den spanske grunnloven beskytter ytringsfriheten.