Tror at turistbransjen vil begynne gjenoppbyggingen i oktober

Corona-krisen: Omsetningen i turismen vil bli redusert med cirka 60 prosent i år, og gjenoppbyggingen vil ikke starte før i oktober, anser Yaiza Castilla, turisme- industri- og handelsminister på Kanariøyene. 

Yaiza Castilla. Foto: Gobierno de Canarias

Departementet har fått laget en studie som viser den brutale virkningen corona-krisen får på turismen og den kanariske økonomien, skriver regionsregjeringen i en pressemelding fredag.

Ministeren peker på at det er ukjent hvor lenge  turismen vil befinne seg i den nulltilstanden den er i nå, og at flere estimater tyder på at revitaliseringen tidligst kan starte i oktober.

To fremtidsscenarier av utviklingen på Kanariøyene er studert:

Det ene er at all turistovernatting vil være stengt til ut september. Deretter blir det en gradvis gjenoppbygging fra oktober av.

Det andre scenariet bygger på at ti prosent av overnattingsstedene kan åpne i juli, først og fremst for sommerturister fra Kanariøyene og fastlandet. Deretter en revitalisering av flere overnattingssteder fra oktober.

Med det første scenarioet, er det beregnet en nedgang i overnattinger på 65 prosent på årsbasis, og med det andre en nedgang på 58 prosent.

Castilla ba på et møte i en komité for økonomisk forvaltning fredag om mer støtte til turistsektoren, slik at den skal komme seg raskt ut av krisen.

Ministeren viser til den store drivkraften turistsektoren har på resten av den kanariske økonomien, og på sysselsettingen.

Turismen bidro i 2019 til cirka en tredel av bruttonasjonalprodukt og en firedel av arbeidsplassene på Kanariøyene.

Kanariøyenes president, Angel Victor Torres, har bedt den spanske regjering om spesielle tiltak for Kanariøyene på grunn av den store avhengigheten av turismen, og viser til at Kanariøyene er hardest rammet av covid-19-krisen.

Han peker på at det ligger an til et tap på 36 milliarder euro i turismen i år, ifølge økonomiske analyser. Dessuten at det er over 150 000 permitterte og 20 000 flere arbeidsledige.

Hold deg oppdatert!

Følg Canariajournalen på Facebook.

Støtt Canariajournalen

Vi har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og dermed gratis tilgjengelig for alle.

Driften finansieres med annonseinntekter, uten noen form for annen støtte.

Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre på denne måten:

Bli frivillig, personlig sponsor, Vipps fra norsk mobil eller Swish fra svensk mobil en valgfri slant med penger:  

Vipps: 95 74 94 69.

Swish: 070 2314 263. 

Kontakt oss på redaksjonen@canariajournalen.no for opplysninger om andre betalingsalternativer.

Pengene går til produksjon og innkjøp av redaksjonelt innhold, samt forbedringer.

På forhånd takk for din støtte!