Ti ting du kan oppleve på Gran Canaria i vinterferien

Den norske vinterferien og det svenske sportlovet sammenfaller med karnevalstiden på Gran Canaria, og en karnevalsopplevelse er for mange en selvfølge. Her er ti ting du kan oppleve på Gran Canaria i ferien.

I vinterferien bør du ikke gå glipp av muligheten til å oppleve et av karnevalene på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Karnevalet i Las Palmas, ett av verdens største og mest populære, går inn i sin sist helg 17.-18. februar.

17. februar kan du delta i, eller overvære, det store karnevalstoget gjennom byens gater. Dagen etter er det sardinens begravelse med avsluttende fyrverkeri som står på programmet.

Karnevalet i Arguineguin starter 20. februar og varer til 25. februar.

Det er i tillegg karnevalsaktiviteter i Playa de Mogan 16.-18. januar og karnevalstog på Playa de Amadores og Playa de Puerto Rico 18. februar og på kjøpesenteret i Puerto Rico 19. februar.

Karnevalet i Maspalomas arrangeres fra 2. til 11. mars.

2. Besøk det nye akvariet i Las Palmas

Et enormt akvarium med 350 arter og verdens nest største panoramaglass åpnet i nærheten av Santa Catalina-parken i Las Palmas i januar. Åpent hver dag.

Ikke langt unna finner du et teknisk museum (Museo Elder) havnemarkedet (Mercado del Puerto) og Canteras-stranden, alle vel verd et besøk.

3. Dra på biltur opp i fjellene

Utflukter med bil eller motorsykkel er en fin måte å oppleve på Gran Canaria på.

Mulighetene er gode til å oppleve storslagen, variert natur, koselige, små landsbyer med tradisjonell kanarisk arkitektur, fortidsminner fra urbefolkningens tid på øya, staselige kirker og en rekke andre severdigheter i løpet av en dagstur med bil.

4. Heldag med familien i Palmitos Park

Hvis du ikke har mye imot dyr og fugler i fangenskap og delfiner som opptrer for publikum, kan du ha stor glede av å oppleve en avslappende dag i et fantastisk naturmiljø på Palmitos Park 

Der er det veldig gode delfinoppvisninger og fugleshow, mengder av eksotiske fugler, palmer, kaktuser, orkideer, sommerfugler, reptiler, rare fisker og noen pattedyr også.

Se bildeserie fra parken her.

Parken ligger sør på Gran Canaria, ikke langt fra Maspalomas, Meloneras og Playa del Ingles. Du kommer dit med rutebuss eller bil.

Det er lett å ta seg rundt i parken, og den passer for folk i alle aldre.

5. Opplev naturen til fots

Fjellvandring er en av de mest givende aktivitetene på Gran Canaria for den som liker å bevege seg i vakker natur. Det går også an å vandre i lettere terreng ved kysten.

Bli inspirert av Canariajournalens serie med artikler om fotturer på sørsiden av Gran Canaria.

6. Vandring Las Palmas eldste bydel

Den sjarmerende bydelen Vegueta gir et godt innblikk i byens historie, og har mange trivelige restauranter og barer. Mange av bygningene er godt bevarte.

Der finner du den flotte Santa Ana-katedralen og torget med rådhuset, bispesetet og regentpalasset (Casa Regental).

Dessuten Christofer Columbus-museet Casá de Colon, Museo Canario, som har en flott utstilling om urbefolkningens tilværelse på øya, Museo de Arte Sacro, hvor det stilles ut religiøse gjenstander, og museet for moderne kunst: Centro Atlántico de Arte Moderno.

I Triana like ved finenr du byens best handlegate.

7. Besøk Canteras-stranden i Las Palmas

Playa de Canteras er en av Spanas beste strender, er tre kilometer lang, og ligger sentralt i byen.

Her kan du rusle langs en lang og bred strandpromenade hvor det ligger tett med restauranter, og beskue det fargerike folkelivet.

8. Boltre deg i havet

Du kan more deg på vannski, vannskutere og kjempebananer, bølgesurfe eller vindsurfe, sveve i paraskjerm etter båt, snorkle, dykke, bli med i undervannsbåt i Puerto de Mogán og mye, mye mer.

Er du glad i enorme vannsklier og slikt, er Aqualand i Maspalomas det beste alternativet. Lenger sørvest, i Taurito, ligger også en liten badepark.

9. Ta en runde i butikkene 

Hvis du har lyst til å dra på en skikkelig handletur, bør du forflytte deg fra turistområdene i sør til Vecindario i øst eller Las Palmas i nord, eventuelt til ett av de store kjøpesentrene litt sør for Las Palmas, El Mirador og Las Terrazas, som ligger på hver sin side av motorvei GC-1.

Bydelen Triana ligger i nærheten av gamlebyen Vegueta i Las Palmas, og er et koselig område med gågater, mange flotte bygninger og trivelige restauranter, i tillegg til et vell av butikker.

Du finner også et flott, stort innendørsmarkedet med ferskvarer og småkafeer i Vegueta, på grensen til Triana.

Hvis du tar buss til Las Palmas sørfra, kan du gå av på den første store bussholdeplassen i sentrum etter at bussen har svingt av fra hovedveien, eller på neste stopp, hovedbusstasjonen San Telmo. Triana ligger like ved.

Las Palmas og Vecindario har et stort utvalgt av butikker, kjøpesenter og varehus.  De viktigste handlegatene i Las Palmas er Mayor de Triana og Avenida de Jose Mesa y Lopez, hvor også varehuset El Corte Inglés ligger, som har også et voldsomt vareutvalg.

Andre populære handlegater i Las Palmas er Viera y Clavijo og Calle Cano.

Kjøpesenteret Las Arenas ved konserthuset er manges favoritt, og det noe mindre El Muelle ligger fint til i nærheten av Canateras-stranden og den severdige Santa Catalina-parken.

Like i nærheten ligger et annet, fint innendørsmarked, Mercado del Puerto.

I Vecindario ligger det populære kjøpesenteret Atlantico og den flere kilometer lange handlegaten Avenida de Canarias.

10. Angy Birds-parken gir barna en opplevelse

Angry Birds-parken sørvest på Gran Canaria har aktivitetsanlegg på 5000 kvadratmeter både ute og inne, og ligger ved kjøpesenteret sentralt i Puerto Rico, like i nærheten av busstasjonen.