TUI vil frakte 300 000 tyskere til Kanariøyene i vinter

TUI-direktør Sebastian Ebel uttalte i går, mandag, at reiseselskapet tar sikte på å frakte 300 000 tyskere til Kanariøyene denne vinteren.

Yaiza Castillo, Ángel Víctor Torres og Sebastian Ebel på pressekonferansen i går. Foto: Govierno de Canarias

Mens det er bortimot full stopp på turismen fra Storbritannia og Norden på grunn av corona-restriksjoner, kommer det fortsatt en hel del turister fra Tyskland.

Mandag var TUI-direktør Sebastian Ebel i møte med Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres og turismeminister Yaiza Castilla. På en pressekonferansen etter møtet fortalte Ebel at selskapet legger opp til å frakte tre firedeler så mange turister som i en normalsesong til Kanariøyene denne vinteren.

Han  roste Kanariøyene for å ha innført krav om negativ covid-test for turister, og pekte på at Kanariøyene er det sikreste og best forberedte reisemålet i vinter, og det eneste i Europa som har et slikt krav om negativt testresultat.

Ifølge Ebel er det fortsatt stor etterspørsel etter ferier på Kanariøyene i Tyskland.

Flyforbindelsene til Kanariøyene ligger denne måneden på bare 27 prosent av kapasiteten i november 2019, viser tall fra Promotur, det offentlige markedsføringsorganet for turisme på Kanariøyene. Et gjennomsnitt på 92 536 flyseter per uke er tilgjengelig.

Dette er urovekkende data, og en direkte konsekvens av corona-restriksjoner i de viktigste turistlandene i Europa for Kanariøyene, sa Yaiza Castilla.

Hun tror at Kanariøyene kan få et løft i turismen igjen i desember.

23.november trer et krav om negativ covid-test for alle som reiser til Spania, ikke bare Kanariøyene, i kraft. Dette ble nylig vedtatt av den spanske regjeringen.

Testkravet på Kanariøyene trådde i kraft lørdag 14. november. Direktivet for Kanariøyene skal harmoniseres med det spanske direktivet, sa Torres på pressekonferansen.