ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 31. OKTOBER 2020 - SIST ENDRET 01. MAI 2022
Etter 14. november må du vise negativt testresultat for covid-19 for å få bo på hoteller på Kanariøyene. Foto: Sanidad Gobcan

Slik er kravene for covid-testing av turister som skal til Kanariøyene

Den kanariske regjeringen har i dag publisert en offisiell bulleteng med lovteksten for covid-testing av turister.

ANNONSE

Lovutkastet er nå godkjent av parlamentet, og trer i kraft i morgen, 1. november.

Testkravene blir imidlertid ikke håndhevet før 14. november, i og med at informasjonen må spres i de aktuelle landene turistene reiser fra først.

Her er de viktigste punktene i loven:

1. En negativ covid-test må dokumenteres for at turister fra utlandet og det spanske fastlandet skal få sjekke inn på kommersielle overnattingssteder.

Dette gjelder alle som er minst seks år gamle. Testdiagnosen må være fra maksimalt 72 timer før ankomsten på overnattingsstedet.

2. Vilkårene om at negativ covid-test kreves, skal være akseptert av turistene før bestillingen av overnatting formaliseres.

3. Kravet i punkt 1 gjelder ikke for folk som kan dokumentere at de er fastboende på Kanariøyene, og har oppholdt seg på øygruppen de siste 15 dagene, samt kan bekrefte at personen ikke har hatt symptomer i denne perioden.

Ikke-fastboende som kan dokumentere opphold og har vært symptomfrihet de siste 15 dagene, er også unntatt testkravet.

4. Overnattingsstedene skal nekte innsjekking for de som ikke innfrir kravene nevnt over, og informeres om nærliggende, godkjente steder hvor de kan få utført en covid-test.

Hvis teststedene er stengt, kan turistene oppholde seg på rommene, og ikke forlate disse, til testen kan bli gjennomført ved første mulige anledning, så fremt de viser vilje til å ta testen.

5. Alle overnattingssteder må ha informasjon om kravene på minst fem språk i resepsjonen.

6. I løpet av maksimalt 48 timer før retur etter endt ferieopphold, må turister som skal reise tilbake til steder hvor det kreves testdokumentasjon, eller karantene, informeres om hvor de kan ta en ny covid-test på steder som er godkjent av helsemyndighetene.

7. Overnattingsstedene må stille til veie informasjon om gjestene og deres testdokumentasjon for helsemyndighetene.

8. Før bestillingen formaliseres, skal turistene informeres at de må laste ned sporingsappen Radar Covid i sine smarttelefoner, og holde denne aktiv under hele oppholdet og 15 dager etter hjemkomsten.

Denne skal finnes på flere språk. Alle overnattingssteder pålegges å informere om dette på minst fem språk i resepsjonen.

Les også

Tui bjuder på covid-test

Krav på covid-test nu nära

Kanariøyene vil kreve negativ covid-test for turister

Spania har erklært ny alarmtilstand

Storbritannia opphever også reiserestriksjoner for

Tyskland fjerner reiserestriksjoner til Kanariøyene

Vingpremiär från Sverige på lördag

Legger opp til 70 prosent av det normale turisttallet i 2021

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER