ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 25. OKTOBER 2020
Corona-smitten løper løpsk i mange spanske regioner, og nå tar regjeringen hardhanskene på og erklærer alarmtilstand igjen. Ill: Pixabay

Spania har erklært ny alarmtilstand

Kanarieöarna får undantag från spanskt alarmtillstånd

CORONA-KRISEN: Den spanske regjeringen erklærer i dag, søndag, alarmtilstand på grunn av ukontrollert virusspredning. Kanariøyene får visse unntak.

ANNONSE

Alarmtilstand er erklært fra i ettermiddag for 15 dager, men kan forlenges med seks måneder til mai 2021, kunngjorde statsminister Pedro Sanchez etter et ekstraordinært ministerrådsmøte i dag.

Hensikten er å gi de autonome regionene juridisk dekning for å innføre strenge smitterestriksjoner, slik som innskrenking av mobilitet, portforbud og nedstenging av virksomheter og aktiviteter.

Det gir også staten mulighet til å innføre nasjonale tiltak av en slik art. Det blir portforbud om natten, fra 23.00 til 6.00, men regionene kan bestemme selv hvilke tidsrom de anser som nødvendig å justere innenfor rammen av klokken 22-24 om kvelden, og 5 og 7 om morgenen.

For Kanariøyene har alarmtilstanden mindre betydning enn for andre regioner, fordi Kanariøyene er unntatt fra portforbud og mobilitetsbegrensninger, enn så lenge.

Kanariøyene har en langt bedre epidemiologisk situasjon enn andre regioner for tiden, slik at portforbud foreløpig er uaktuelt. Lite vil foreløpig forandre seg for Kanariøyenes innbyggere på grunn av alarmtilstanden.

Les også

Covid-testing av turister er ikke avklart ennå

113 nye covid-tilfeller er registrert på Kanariøyene siste døgn

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER