Storbritannia fraråder nå reiser til Kanariøyene også

Det britiske utenriksdepartementet inkluderer nå Kanariøyene og Balearene i områder det frarådes å reise til.

Ryanair-fly på Gran Canarias lufthavn. Foto: Canariajournalen

Lørdag kunngjorde Storbritannias statsminister Boris Johnson karanteneplikt for alle som returnerer til  landet fra Spania, inkludert Kanariøyene og Balearene, men frarådet britene bare å reise til det spanske fastlandet.

Nå gjøres det en endring, og det frarådes også reiser til Kanariøyene og Balearene.

Dermed går utviklingen i feil retning for den regionale kanariske og den spanske regjering, som forhandler med britiske myndigheter om å fjerne karanteneplikten for de spanske øygruppene, hvor smittesituasjonen er langt bedre enn på fastlandet.

Selv om flyselskap og pakkeselskap opprettholder tilbudet mellom Storbritannia og Kanariøyene, vil dette påvirke turiststrømmen negativt.

Kanariøyene har i dag 199 aktive smittetilfeller etter at det har kommet til to nye, og det er tre friskmeldinger siden i går.

Cirka 100 av de aktive smittetilfellene er båtflyktninger som er isolert fra befolkningen fra det øyeblikket de ankom.

2612 personer har blitt smittet i hele smitteperioden, og 2251 har blitt friskmeldt.

Det har vært 162 dødsfall, et tall som er uforandret siden 10. juni.

De siste to ukene har helsedepartementet registrert 152 nye smittede, hvilket gir et antall på 7,02 per 100 000 innbyggere.

I Spania har smittetallet steget med over 6300 siden fredag, og med 22 125 de to siste ukene. Det gir et tall på 47,05 per 100 000 innbyggere de siste to ukene, viser dagsrapporten fra helsedepartementet.

Antallet smittede i hele smitteperioden er oppe i 278 782, og antallet dødsfall er 28 434.