Britisk karantenekrav for Spania får TUI til å kansellere

Pakkereisearrangøren TUI kansellerer flyvninger mellom Storbritannia og Spania, fordi regjeringen har innført karantene for alle som ankommer fra Spania.

Storbritanias karantenekrav er et tilbakeslag for turismen på Kanariøyene.Foto: TUIFly

Karanteneplikten gjelder også Kanariøyene, hvor briter er den største turistnasjonen.

Karantenekravet er ventet å slå hardt mot en turistbransje som så vidt har begynt å stable seg på bena på øygruppen.

Ifølge TUI kan briter som befinner seg i Spania returnere med de flyene de har bestilt plass på, skriver nyhetsbyrået Efe.

Stotbritannias statsminister, Boris Johnson, kunngjorde karantenepåbudet på lørdag. Karantenetiden er to uker.

Årsaken er oppblomstringen av corona-smittet i Spania.

Det britiske utenriksdepartementet fraråder reiser til Spania, men reiserådet gjelder ikke Kanariøyene og Balearene, selv om det er karantene for disse regionene også.

På Kanariøyene hadde antallet aktive smittetilfeller i går steget med 13 fra dagen før til 185, og antallet sykehusinnlagte hadde steget med to til åtte, viser offisielle tall fra helsedepartementet.

Antallet aktive smittetilfeller er mer enn tredoblet i løpet av juli på øygruppen.

Den britiske turistbransjen raser mot Johnsons plutselige karantenepåbud.

Kanariske myndigheter jobber med å få til såkalte "sikre korridorer" mellom Storbritannia og Kanariøyene. TUI uttrykker i en pressemelding interesse for å opprettholde pakkereiser til Kanariøyene med slike korridorer på plass.

I Spania er oppblomstringen av smitte særlig stor i Aragon og Catalonia. Reproduksjonstallet (R-tallet) i landet har steget til 1,3. Dette tallet viser hvor mange som i gjennomsnitt blir smittet av en person med covid-19.

Over 272 000 mennesker har blitt smittet av corona-viruset i Spania siden utbruddet startet. De siste to ukene har det i gjennomsnitt vært over 1000 nye smittetilfeller per dag.