Skogbrannen på Gran Canaria har blusset opp igjen - svensk kvinne savnet

I dag tidlig er skogbrannen på Gran Canaria reaktivert og sprer seg sørover fra Llano de La Pez-området, ifølge en Twitter-melding fra nødsentralen straks før klokken ni lokal tid. Den skal ha blusset opp igjen rundt midnatt. I San Mateo er en svensk kvinne savnet.

Helikopter og fly skal settes inn i brannslukkingen på nytt i dag hvis været ikke blir for ille. Bildet er fra i går. Foto: Hugo Ryvik

Brannen skal nå også være aktiv i Cueva Grande i San Mateo.

Se video fra kampen mot flammene i natt (Canarias 7)

Ni kommuner på Gran Canaria er nå påvirket av brannen, som også har rammet de beskyttede naturområdene Parque Rural el Nublo, Riscos de Tirajana, Parque Protegido de la Cumbre og Los Marteles.

Svensk kvinne savnet

I San Mateo letes det etter en svensk kvinne i 60-årene som har vært forsvunnet siden hus i Llanos de Ana López ble evakuert på onsdag.

Kvinnen skal ha bodd i området i 15-20 år, uttalte ordføreren i Vega de San Mateo, Antonio Ortega, i et radioprogram på radio 7.7.

Hun skal ha bodd alene, uttaler lokalpolitets sjef, Miguel Hernández, til radiostasjonen. Huset hennes skal være rammet av brannen.

Hun skal sist ha blitt sett da hun gikk for å slippe ut dyrene sine da brannen nærmet seg, og en nabo som skal ha tatt seg av dyrene skal ha bekreftet at hun var i huset sitt etterpå. Hun skal ikke være oppført i lister over mennesker som er evakuert.

Sterk vind

I går kveld meddelte myndighetene at brannen var stabilisert innenfor avgrensingsområdet på 27 kilometer som brannmannskapet holdt, men at det var en viss fare for reaktivering på grunn av sterk vind.

Det har blåst sterkt i natt og blåser fortsatt mye i morgentimene i fjellområdene hvor det brenner.

Brannbekjempingsenheter er mobilisert og flyttes til området hvor brannen er aktiv, og luftbårne enheter skal settes i sving i den grad værforholdene tillater det.

Brannen har nå rammet et område på minst 2.779 hektar.

Rekreasjonsområder stengt

Øyrådet på Gran Canaria gikk i dag ut med en melding om at alle rekreasjonsområder og campingområder i de sentrale fjellområdene er stengt i dag.

Dette omfatter campingområdene Bailico, Llanos de la Pez, Corral de los Juncos, Altos del Pozo og LLanos del Salado, og rekreasjonsområdene Ana López, Llanos de la Pez, Cortijo de Huertas.

(Artikkelen utvides)

Storbranner på Kanariøyene siden 2000

  • Gran Canaria (2007): 18.972 hektar
  • Tenerife (2007): 16.820 hektar
  • Tenerife (2012): 6512 hektar
  • La Palma (2016): 4864 hektar
  • La Palma (2000): 3912 hektar
  • La Palma (2009): 3464 hektar
  • La Gomera (2012): 2676 hektar
  • La Palma (2012): 2028 hektar
  • La Palma (2005): 1890 hektar
  • El Hierro (2006): 1466 hektar

 (Kilde: Statistikkinstituttet Istac).

Tags