Flyktet til fots fra skogbrannen i Tejeda

400 personer er evakuert på grunn av skogbrannen i Tejeda på Gran Canaria i dag. Sirkku Hölttä og Mikael Westermarck fra Finland måtte løpe fra flammene.

Mika Westermark kom seg unna brannen i dag og advarer folk de kjenner i områder som kan bli berørt. Himmelen bak ham er gråfarget av røyken fra brannen. Foto: Hugo Ryvik

– Vi var på fottur i området ved Llanos de Pez og hadde lunsj og slappet av da vi snudde oss og så en høy svart vegg av røyk like bak oss. Vi forsto at røyken kunne nå oss på grunn av vindretningen og måtte komme oss unna, forteller Hölttä.

Paret begynte å løpe mot bilen, som sto parkert cirka to kilometer unna. På veien traff de en kvinne som bor i området utenfor huset sitt, og advarte henne om å komme seg unna.

– Jeg så flammene bare 50 meter fra huset hennes, sier Hölttä.

Dette skjedde rundt klokken 14 i dag, forteller Westermarck.

– En politimann vi traff sa at flammene var nær Cueva Grande, sier han.

Ekteparet så flammene på fjellet over Santa Lucia på vei ned mot sikkerhet, forteller de.

400 mennesker er nå evakuert fra Las Lagunetas, Camaretas, Aríñez og Cueva Grande, ifølge myndighetene. I Agüimes øst på Gran Canaria daler det ved 19-tiden lokal tid aske fra himmelen.

Helikopter og fly fra Gran Canaria, La Gomera, La Palma , El Hierro og Tenerife er satt inn i slukningsarbeidet. Brannfronten var ved 18-tiden tre kilometer bred og flammene opptil 20 meter høye, rapporteres det.

Brannen startet i området ved Las Lagunetas og Aríñez og beveger seg mot San Mateo, uttaler presidenten i øyrådet på Gran Canaria, Antonio Morales, til pressen

I år er det ti år siden en storbrann som svidde av nesten 20.000 hektar på Gran Canaria, og rettssaken mot mannen som tente på brannen startet på mandag denne uken.

Tags