Kjøpesenter med 144 lokaler skal åpne neste år i Puerto Rico

Kjøpesenteret Mogán Mall er under bygging og skal åpne i en tidligere badepark i turistbyen Puerto Rico sørvest på Gran Canaria høsten 2019. Senteret får 144 lokaler og store uteområder.

Omtrent slik ser det ut i dag på tomten der kjøpesenteret bygges (innringet med rødt). Turister som overnatter i nærheten må regne med en del byggestøy i månedene fremover. Foto: Ben Waatvik / Canariajournalen

38 millioner euro blir investert i kjøpesenteret.

Det er selskapet Fund Grube, som har indiske eiere (Chhabria-brødrene), Canfoto, som eies av den kanariske forretningsmannen Javier Puga, og Group Number 1, eid av forretningsmannen Amic Achid, innvandrer fra Syria og innehaver av over 180 butikker på Kanariøyene, som står bak investeringen.

Økt konkurranse

Av butikker som skal inn i senteret er en Hiperdino dagligvarebutikk. Denne vil gi en nylig åpnet Mercadona-butikk i Puerto Rico konkurranse. 

I tillegg skal dagligvarekjeden Spar inn med en butikk i et annet og mindre kjøpesenter som bygges på motsatt side av gaten like i nærheten av Mogán Mall, kalt The Market. 

Puerto Rico har også et stort, gammelt kjøpesenter i den samme gaten.

Fund Grube skal åpne en parfymebutikk i Mogan Mall, og det blir klesforretninger, restauranter og andre typer forretninger som er vanlig å finne i store kjøpesenter.

Grunnarbeid pågår

Alle installasjoner i den tidligere badeparken er nå fjernet, og det pågår utgraving av tomten. Tomten hvor den tidligere badeparken lå er 60.000 kvadratmeter stor. Kjøpesenteret skal utnytte 37.000 kvadratmeter av dette.

Selve butikklokalene skal utgjøre 18.000 kvadratmeter, og resten blir stort sett i friluft, med blant annet et torg med en stor vannfontene, 30 meter bred, hvor det også skal benyttes laserlys i forskjellige farger og lyd.

Under bakken blir det parkeringsplass til 700 biler.

Butikker i to etasjer

Butikkene skal ligge i to etasjer ut mot gaten Avenida Tomás Roca Bosch, og restauranter og rekreasjonsområder skal ligge bakenfor i fjellsiden. Dit skal det gå to broer eller korridorer.

Grønn og svart stein som er gravd ut på tomten skal brukes på bygningenes fasade og kombineres med hvitt.

Arkitekturen står Aguirre Asociados for, et selskap hvor en av arkitektene, José María Aguirre, tidligere har stått for blant annet arkitekturen til kjøpesentrene Las Arenas i Las Palmas og El Tablero. Landskapsarkitekten Flora Pescador har stått for utformingen uteområdene, skriver avisen La Provincia.

Archigestion, et datterselskap i Amid Achids selskap Group Number 1, skal ta seg av driften av kjøpesenteret, slik de gjør med 15 andre kjøpesenter på Gran Canaria.

Venter fem millioner turister

Markedsundersøkelser viser at anslagsvis rundt fem millioner turister vil besøke senteret det første året det er åpent.

Utbyggerne anslår at rundt 700 personer vil ha sin arbeidsplass på kjøpesenteret.

Et økumenisk  tempel som har vært prosjektert i 30 år skal også bygges på 675 kvadratmeter stor del av tomten og omgis av et offentlig torg.

Tags