Enighet om rehabilitering av kjent kjøpesenter

De nye eierne av kjøpesenteret Oasis, som ligger på Maspalomas-stranda på Gran Canaria, har blitt enige med lokale myndigheter om en rehabiliteringsplan.

Kjøpesenteret og hotellet som skal rives og gjenoppbygges ligger til like høyre for fyret på bildet. Her ser du tydelig hvordan en del av strandstripen i dag er okkupert. Foto: Puertos de Las Palmas

I planen inngår riving og gjenoppbygging av senteret, og bygging av en ny promenade med møbler og det hele fra fyret i Maspalomas til dammen Charca de Maspalomas, skriver laprovincia.es.

Det har tidligere vært mye frem og tilbake om rivingen av senteret, som ulovlig legger beslag på en stor del av stranden ned mot strandkanten.

En stripe på seks meter inn fra strandkanten skal nå frigjøres til den nye promenaden slik at folk kan beveges seg fritt langs stranden uten å bi hindret av kjøpesenteret.

Kostnadene for rehabiliteringen er beregnet til 40 millioner euro.

Rivingen av det eksisterende kjøpesenteret skal ta rundt et år, og må samkjøres med rivingen av hotell Riu Palace, som ligger vegg i vegg. 

Rivingen av hotellet skal etter planen starte i april 2013.

Byggingen av nye Oasis og promenaden skal angivelig skje i henholdt til kravene i kystloven og kravene til San Bartolome de Tirajana kommune.

Planene er godkjent av kommunen og det offentlige selskapet Gesplan.

Planene skal foreligge i løpet av seks måneder, og arbeidet skal starte i løpet av et år. Oasis-eierne har etablert et utviklingsselskap som skal lede prosjektet.

Tags