Store handelskjeder skal bygge kjøpesenter i Maspalomas

De store konsumentvarehandlerne El Corte Ingles og Carrefour, og sportskjeden Detachlon, vil etablere seg i Maspalomas sør på Gran Canaria.

Maspalomas får nye, store kjøpesenter. Foto: Puertos de Las Palmas.

Den kanariske regjeringen skal regulere tre landområder på over 75 000 kvadratmeter til oppføring av kjøpesentrene.

Investeringen vil angivelig bli betydelig over 100 millioner euro, ifølge Canarias7.es. El Corte Ingles har jobbet i 12 år for å få etablere seg i området.

Gran Canarias største turistområde ser dermed ut til å ha vekket interessen til de store, internasjonale handelskjedene for alvor. En ny Lidl-butikk åpner 16. februar i Maspalomas.

El Corte Ingles er den største varehuskjeden i Spania og den fjerde største i verden. Carrefour er et fransk selskap som driver med varehandel internasjonalt, og er den nest største varehandleren i verden etter Wall-Mart. Kjeden har rundt 15 000 butikker og over 450 000 ansatte.

Detachlon er fransk, og driver med produksjon, distribusjon og detaljhandel av sportsutstyr. Selskapet har cirka 50 000 ansatte og 550 butikker i 17 land.

Advarte om elendig tilbud

Professorer ved universitetet i Las Palmas advarte for flere år siden politikerne om et utdatert kommersielt tilbud i San Bartolome de Tirajana kommune, hvor Maspalomas, Playa de Ingles og Meloneras befinner seg.

Dette er grunnen til at turistene oppsøker andre steder på Gran Canaria når de skal handle, skriver Laprovincia.es.

En av studiene professorene gjorde, pekte på at det var nødvendig å etablere nye kjøpesenter i San Fernando og Meloneras. I områdeplanen for Playa del Inglés, som ble godkjent i fjor, omtales standarden på tolv kjøpesenter i kommunen.

Kun to gode sentre

Planen betegner kjøpesentrene Morro Besudo, Águila Roja, El Veril, Metro og Kasbah som “dårlige”, Plaza de Maspalomas, Yumbo, Cita og Oasis som ordinære, og kun Tropical og Annex II som gode.

Maspalomas II, hvor de fleste butikkene er stengt, er ikke nevnt.

Tags