Gir opp rehabilitering i Maspalomas

Eierne av kjøpesenteret Oasis i Maspalomas trekker tilbake en planlagt rehabilitering på grunn av påstått sommel og rot hos myndighetene.

Kjøpesenteret og hotellet som skal rehabiliteres ligger like til høyre for fyrtårnet på bildet. Foto: Puertos de Las Palmas

Kjøpesenteret Oasis, som eies av flere forretningsdrivende, skal rives og bygges opp igjen, et prosjekt til 40 millioner euro.

Nå beskylder eierne, som også er prosjekteiere for rehabiliteringen, øyrådet på Gran Canaria og San Bartolome de Tirajana kommune for å blokkere prosjektet.

To år etter at planene ble lansert er de rett og slett lei av å vente på en respons fra myndighetene, og trekker tilbake prosjektet, skriver Laprovincia.es.

De mener at en påbegynt juridisk og utviklingsmessig prosess er lagt til side.

Det er det offentlige selskapet Gesplan som er ansvarlig for den nye utviklingsplanen for San Bartolomé kommune, og de aksepterer kun en rehabiliteringsavtale for Oasis hvis alle deleierne av kjøpesenteret godtar det.

Men 10-15 prosent av eierne vil ikke gå med på planene.

Prosjektet er en del av rehabiliteringsplanene for Maspalomas-området. Et RIU-hotell som ligger ved siden av Oasis skal også rives og gjenoppbygges samtidig som kjøpesenteret.

Tags