Petter Stordalen på sjarmoffensiv på Gran Canaria

Reiseliv: Bestillinger av pakkereiser hos Ving-gruppen fra Norden til Kanariøyene har økt denne vintersesongen i forhold til i fjor, skal Petter Stordalen ha uttalt på hotell Royal Gloria Palace Amadores på Gran Canaria i går, lørdag.

Petter Stordalen fotografert i Öresund i 2018. Foto: Creative Commons-lisens/ News Öresund

Av: Redaksjonen redaksjonen@canariajournalen.no

Stordalen annonserte nylig at han kjøper Thomas Cooks nordiske virksomhet, Ving-gruppen, sammen med de to investeringsselskapene Altor og TFR.

I går møtte han José María Mañaricua, presidenten for hotelleier- og turismeforbundet FEHT, på det nevnte hotellet, som ligger sørvest på Gran Canaria, skriver avisen Canarias 7.

Stordalen skal ha uttalt at alle Ving-gruppens 400 000 plasser fra Norden til Kanariøyene, hvorav 25 000 til Gran Canaria, opprettholdes denne vintersesongen.

Ikke en eneste plass er tapt, skal han ha sagt.

Avisen skriver om Stordalens smittende optimisme, vennlighet og spesiell stil, og at han villig stilte opp på bilder med hotellets gjester.

Ving Grupen består av Ving Norge, Ving Sverige, Spies i Danmark og Tjæreborg i Finland og Globetrotter, samt flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia, som skal skifte navn til Sunclass Airlines.

Stordalen uttalte angivelig at det ikke ville falt ham inn for fem uker siden at Thomas Cook kunne gå konkurs, og at det ble gjort en intens innsats med 35 advokater, for å overta den nordiske delen av selskapet.

1. november skal de ha betalt en gjeld på 60 millioner euro som Ving-gruppen hadde til hotellene.

Hotellkongen skal også ha understreket sin miljø- og klimaprofil ved å gi sin støtte til den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg under seansen på hotellet, men han skal samtidig ha sagt at de ikke skammer seg over å fly, og kompenserer for flyenes CO2-utslipp.

- Vi kan ikke reise til Kanariøyene uten å fly, og må redusere flyenes og hotellenes karbonavtrykk, skal ham ha sagt.

Tags